NEPOTIZAM

DA LI JE OVA IKAD POTRČALA U ŽIVOTU!? Svet u šoku zbog "najsporije trke" na 100m IKADA, šta je ovo!? (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Trka na Univerzijadi u Kini je nasmejala sve pošto je takmičarka iz Somalije 100 metara pretrčala za 22 sekunde.

Izvor: Twitter/EGaraad_/Screenshot

Društvenim mrežama kruži snimak trke sa ovogodišnje Univerzijade u Čengduu (Kina) na kome je zabeležen jedan od najslabijih rezultata u disciplini 100 metara za žene. U pitanju je Nasra Ali Abukar iz Somalije koja je pomenutu distancu pretrčala za "neverovatnih" 21,81 sekundi, što je za čak desetak sekundi slabije od svih njenih konkuretnkinja.

Snimak je pregledan više od 20 miliona puta na Tviteru, a svi su se pitali zbog čega je Somalija poslala tako sporu takmičarku, dok su neki išli toliko daleko da su se zapitali "da li je ikada trčala u životu". Nezvanične informacije govore da je Abukar zapravo rođaka potpredsednice Atletske federacije Somalije Kadiđe Adan Dahire. Navodno, njen izbor za odlazak na Univerzijadu je čisto politički, pa je otud i pukla bruka u Kini. Pogledajte neverovatnu trku:


Posle svega, u Somaliji traže ostavku ministra omladine i sporta, pošto smatraju da se čitava zemlja osramotila, pa to nije bilo ni moguće sakriti usled brzog širenja viralnog snimka na društvenim mrežama. Ovo inače nije prvi put da je Somalija u centru pažnje zbog izbora atletičarki, pa je tako 2016. godine Marijan Nu Muse predstavljala zemlju na Olimpijskim igrama 2016. godine u Riju iako je imala "očajno vreme".

BONUS VIDEO: