Ostali sportovi

PUKLA BRUKA, TRAŽE HITNE OSTAVKE! Otkriveno ko je poslao NAJSPORIJU atletičarku na veliko takmičenje

Autor Nemanja Stanojčić

Otkriveno je da je somalijska atletičarka ustvari sestričina predsednice tamošnjeg atletskog saveza...

Izvor: Twitter/EGaraad_/Screenshot

Somalijska atletičarka Nasra Ali Abukar postala je hit na društvenim mrežama pošto je trku na 100 metara na Univerzijadi u Kini istrčala za skoro 22 sekunde. To je desetak sekundi sporije od ostalih takmičarki i zbog toga je izbio haos. Ustanovljeno je da je ona sestričina tamošnje predsednice saveza Kadije Aden Dahir i sada se traže ostavke zbog bruke.

Bilo je jasno i po samoj trci da Nasra nije atletičarka, ne samo zbog činjenice da je završila trku za 21,81 sekundi, već i zbog načina na koji je trčala. Takvi su bili i komentari na društvenim mrežama i ministarstvo omladine i sporta Somalije sprovelo je hitnu istragu i ustanovilo zabrinjavajuće detalje.

Pojedinci su tražili i ostavke u ministarstvu, ali je posle istrage ustanovljeno nešto drugo. Navodno se pojavila i fotografija na kojoj se vidi da je predsednica atletskog saveza Kadija zajedno sa Nasrom na njenoj proslavi diplomiranja. "Zahtevamo da se Dahir suspenduje posle preliminarnih rezultata istrage. Biće obavljeni dodatni sastanci sa nacionalnim olimpijskim komitetom. Nasra Ali Abukar očigledno nije niti atletičarka niti osoba koja se profesionalno bavi sportom", navodi se u saopštenju ministarstva i dodaje se da će biti pokrenut i postupak pred sudom protiv svih onih koji su falsifikovali dokumentaciju kojom joj je omogućeno da učestvuje na tom takmičenju.

BONUS VIDEO: