Rukomet

PORAZ SRBIJE OD HRVATSKE NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Ovo je računica naše reprezentacije za prolaz!

Autor Marina Periškić

Ženska kadetska reprezentacija Srbije doživela je i drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Crnoj Gori protiv selekcije Hrvatske rezultatom 30:20 (13:8).

Izvor: MN Press

Mlada reprezentacija Srbije izgubila je od Hrvatske rezultatom 30:20 a među izabranicama selektora Zorana Barbulovića, najzapaženija je Sara Radović koja je postigla sedam pogodaka, dok su uz nju bile i Sabina Šerifi i Milica Momčilović sa po tri. U prvom delu prvog poluvremena, selekcija Srbije kontrolisala je igru i uglavnom imala prednost od jednog ili dva gola. Međutim, u drugom delu Hrvatska je najpre došla do izjednačenja a ubrzo potom i do vodstva.

Selektor Srbije, Zoran Barbulović, analizirao je igru svog tima po završetku meča. "Mi smo izvanredno otvorili meč, prvih 15 minuta smo bili bolji protivnik, uspeli smo agresivnom odbranom i nekom kombinovanom 6:0 da poremetimo odbranu Hrvatske i držali rezultat sve do 5:3 posle čega je usledio pad. Kvalitet protivnika je potom došao do izražaja, a mi smo do kraja meča bili u zaostatku. Probali smo da se vratimo u drugom poluvremenu, ali nismo imali snage za to te smo pred kraj želeli da sačuvam snagu i svežinu igračica, te smo više kombinovali", rekao je selektor, a preneo sajt Saveza.

Potom se selektor osvrnuo i na duel sa Švedskom. "Sledi nam slobodan dan koji ćemo iskoristiti da se pripremimo za Švedsku. Rezultati u našoj grupi idu nam donekle na ruku i daju nam razlog da se nadamo da u sslučaju trijumfa možemo da se nađemo i na drugom mestu u grupi ako pobedimo sa više od četiri razlike. Međutim, Švedska je danas pokazala da je jedna od velesila. Gubile su od Švajcarske u nekom momentu i sa devet razlike, na kraju su potpuno preokrenule meč i trijumfovale" - zaključio je selektor.

Poslednji meč u okviru grupe B, Srpkinje će odigrati u nedelju protiv selekcije Švedske koja je danas savladala Švajcarsku 31:30. Srpske rukometašice su u prvom kolu Evropskog prvenstva izgubile od Švajcarske 21:23 i bio je to prvi meč ove selekcije na nekom internacionalnom takmičenju, dok je sa druge strane Hrvatska pobedila Švedsku sa osam golova razlike. U pitanju su rukometašice rođene 2006. godine i mlađe.

BONUS VIDEO: