Čemu?

IVANI UPALI U SOBU U 5 UJUTRU: Maltetiraju našu atletičarku, ona se hitno oglasila!

Autor Nikola Lalović

Ivana Vuleta nema mira od doping testova koje mora redovno da radi.

Izvor: MN Press/Instagram/ivanaspanovic

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta nema baš najbolji tretman od strane anti doping agencija. Ona je na svom instagram profilu okačila sliku kako peti put u poslednjih mesec dana mora da se testira na nedozvoljene supstance, a ovoga puta je na test morala pre zore!

U pet časova posle ponoći traženo joj je da se testira, a ona je to ispratila uz sliku pribora za testiranje i nekoliko poruka. Napisala je kako je test urađen u 5:00, kako je ovo "peti test u poslednjih mesec dana" i na kraju napisala "čist sport" i takovala Svetsku atletsku federaciju. 

Deluje da je srpska atletičarka nezadovoljna tretmanom koji ima kao osvajačica olimpijske medalje, dvostruka svetska i petostruka evropska šampionka, četiri puta osvajačica dijamantske lige i brojnih drugih takmičenja i mitinga. Pogledajte kako je reagovala na novi test koji je morala da odradi: 

Izvor: Instagram/ivanaspanovic

Proces udoping kontrole uopšte nije jednostavan i zahteva jakopuno vremena. Sportisti moraju da daju urin, a ponekad i krv kako bi testovi bili sigurni i ispravni. Poznato je kako su anti doping agencije po nekoliko puta na takmičenju terale Juseina Bolta da prolazi kroz ovaj proces, a izgleda da je Vuleta takođe na meti...

BONUS VIDEO: