To je to!

ŠOK - SVI SU MISLILI ZAVRŠIĆE KARIJERU U BARSI, ON OTIŠAO ZBOG BESPARICE: Ide u Nemačku da opet uzme Ligu šampiona!

Autor Nikola Lalović

Dugogodišnji čuvar mreže i kapiten Barselone Gonzalo Perez de Vargas preći će od 2025. godine u Kil!

Izvor: Profimedia

Desilo se nezamislivo - Gonzalo Perez de Vargas je napustio Barselonu! Golman koji je 2009. godine stao na gol katalonskog kluba sada je sa 32 godine pojačao Kil i potpisao je ugovor sa Nemcima od leta 2025. godine. Ugovor je na četiri godine, pa će tako 32-godišnji španski čuvar mreže imati 38 godna kada se saradnja završi. 

On je 2009. debitovaoza Barsu, a od tada samo u tri sezone nije nastupao za matični klub. Poslat je na pozajmicu prvo u Granoljers od 2011. do 2013. godine, a onda i u Tuluz u takmičarskoj 2013/14. 

Sa Barselonom je dominirao španskim, ali i evropskim rukometom i uz pregršt trofeja na domaćem planu ima i četiri osvojene Lige šampiona, poslednju kao kapiten tima. Sa reprezentacijom Španije je osvojio olimpijsku bronzu, dve svetske bronze, a na Evropskim prvenstvima ima dva zlata, dva srebra i jednu bronzanu medalju.

Ovako se nastavlja raspad šampionskog tima Katalonaca koji moraju drastično da smanjuju budžet zbog finansijskih problema. Prvo je otišao prvi pivot Ludovik Fabregas, potom prva opcija na srednjem beku Luka Cindrić, a sada odlazi i prvi golman. 

BONUS VIDEO: