Bravo

JOŠ JEDNA MEDALJA SA EVROPSOG PRVENSTVA STIŽE U SRBIJU: Anja popravila državni rekord za sekundu!

Autor Marina Periškić

Srpska plivačica Anja Crevar isplivala je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje se održava u Dablinu u Republici Irskoj.

Izvor: Profimedia

Mlada plivačica Anja Crevar osvojila je treće mesto na Evropskom prvenstvu do 23 godine, pošto je u finalu trke na 200 metara delfin stilom uspela da obori državni rekord (2:10,02) , koji je postavila na Svetskom prvenstvu u Fukuoki prošlog meseca kada je bila sporija jednu sekundu. Pobednica trka je Stiklne iz SAD-a koja je prošla rezultatom 2:08,50, dok je drugo mesto otišlo u ruke Britanke Makines sa prolaznim vremenom 2:09,73.

Zlato je pripalo Amerikanki iz razloga što na ovom kontinentalnom šampionatu nastupaju i takmičari iz SAD i Južnoafričke Republike. U finalu na 50 metara slobodno naša takmičarka Nina Stanisavljević je bila osma sa 25,42 sekunde.

Anja Crevar (23) rođena je u Pančevu a najveći uspeh ostvarila je na početku karijere na Evropskim igrama 2015. godine u Bakuu, gde je mešovito osvojila bronzanu medalju iz novi nacionalni rekord u seniorskoj konkurenciji. Na Svetskom prvenstvu za juniore koje je 2015. godine održanu u Singapuru u disciplini 400 mešovito isplivala je novi nacionalni rekord Srbije (4:43.36), te stvarila A normu za učešće na Letnjim olimpijskim igrama 2016. u Rio de Ženeru.

BONUS VIDEO: