AU!

OSUO PALJBU PO ŠUMAHERU, A ON NE MOŽE DA MU ODGOVORI! Bivši kolega iz Ferarija otkrio kako su ga SABOTIRALI zbog Šumija

Autor Milutin Vujičić

Mnogo pažnje će izazvati intervju Rubensa Barikela o Mihaelu Šumaheru.

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO PATRICK HERTZOG

Čuveni brazilski vozač Rubens Barikelo nikada u karijeri nije osvojio šampionsku titulu u Formuli 1, a nije da nije bio blizu. To je bilo posebno tokom dana karijere kada je vozio uz Mihaela Šumahera u Ferariju, međutim morao je da se "sklanja" zvezdi tima i da često "vozi za njega". Prvi put posle dosta godina, Barikelo je govorio o svom nekadašnjem suvozaču iz Ferarija i otkrio je da su i njega mučile kontroverze o kojima je ćutao zarad dobra tima.

"Nema tu nikakve dileme, bio je bolji od mene, ali je tim samo pravio sastanke sa njim. Što se tiče timskih naredbi, u mom ugovoru ništa nije pisalo o tome, ali sam ja prihvatao mnoge stvari uprkos svemu...", kazao je Brazilac u jednom podkastu u kome je pričao o najuspešnijem periodu za Ferari kada su sa Šumaherom osvojili pet titula.

Kako je bilo biti uvek u senci velikog Šumahera i neretko trpeti "udarce ispod stola" zbog toga? "Ja sam uvek trudio da stičem prijatelje i da imam dobar odnos sa baš svim svojim kolegama. Mihael, sa druge strane, mene nikada nije podržao. Nikada nije došao do mene da mi ponudi pomoć, tako da je ja nisam ni tražio", naveo je Barikelo i rekao je da su i u Ferariju jasno držali jedino stranu nemačkog šampiona.

"Mnogo puta bismo završili sastanak i onda bi oni održali poseban samo za Mihaela. Na kraju, bilo je apsolutno jasno da je tim bio tu samo za njega", poručio je Barikelo i otkrio nešto više o svom ugovoru u Ferariju: "U mom ugovoru ništa nije pisalo o zabrani trkanja sa Mihaelom Šumaherom. Ipak, za sopstveno dobro, ja sam prihvatao neke nerečene stvari. Neke sam i odbijao, ali je bilo trenutaka kada ih prihvatim jer sam video da tim raste i da će posle šest godina doći i moje vreme. Ipak, Mihael je bio sa njima od 1996. godine i imao je četiri godine više iskustva, dok je i šefu tima Žanu Todu bio kao sin".

Podsetimo, Mihael Šumaher je u decembru 2013. godine doživeo jezivu nesreću na skijanju posle koje je bio u komi, a od tada ga niko nije video osim najbližih. Jedino je Žan Tod u pojedinim intervjuima otkrivao po koji detalj o stanju čuvenog Šumija, dok ga ni kolega Barikelo nije posetio jer nema dozvolu porodice.

BONUS VIDEO: