Počivaj u miru

TRAGEDIJA - IZNENADA PREMINUO 15. PIK NA DRAFTU: Imao samo 21 godinu, Toronto plače za njim!

Autor Nikola Lalović

Mladi ruski hokejaš Rodion Amirov preminuo je nakon teške borbe sa tumorom na mozgu.

Izvor: Youtube/SPORTSNET /Screenshot

Tragične vesti dolaze iz Kanade, pošto je agent hokejaša Toronto Mejpl Lifsa Rodiona Amirova saopštio da je mladi 21-godišnji ruski sportista preminuo! Dejvid Milstajn je otkrio da je Amirov nažalost izgubio tešku bitku sa tumorom na mozgu koju je vodio u prethodnom periodu. 

"Od momenta kada je dobio vest odbijao je da priča negativno, želeo je da uživa u svakom danu i da se suoči sa bolešću uz pozitivan stav koji je pokazao tokom hokejaške karijere. Uvek ćemo pamtiti njegovu hrabrost, volju, želju, njegov osmeh i ostale velike stvari vezane za njega", napisao je on na tviteru.

Talentovani ruski hokejaš iz Salavana igrao je na poziciji levog krila, a nakon što je 2020. izabran kao 15. pik od strante Toronta preselio se za Kanadu. Nažalost u februaru 2022. godine otkriven mu je tumor na mozgu, samo godinu dana nakon što je posle rastanka sa Salavet Julaev Ufom potpisao ugovor u NHL-u. 

Dao je devet golova i imao je 13 poena u 39 NHL mečeva, a njegov menadžer se sada zahvalio lekarima koji su dali sve od sebe da ga izleče. Oglasio se i predsednik Toronto Mejpl Lifsa Bernd Šanahan.

"Cela organizacija Mejpl Lifsa je užasnuta tragičnim gubitkom. Dok se hrabro borio Rodionovov pozitivan stav je inspirisao sve oko njega i ostavio je trajan utisak kod našeg tima, navijača i u Torontu.Neverovatno je tužno videti mladog čoveka koji ima toliko ptoencijal da ode tako rano", napisao je on.

BONUS VIDEO: