Uskoro!

IVANA PREDVODI SRBE NA SVETSKOM PRVENSTVU! Sve što treba da znate - raspored, spisak naših i gde je TV prenos!

Autor Marina Periškić

Svetsko prvenstvo u atletici počinje od 19. do 27. avgusta.

Izvor: MN Press

Svetsko prvenstvo u atletici ove godine počinje od19. do 27. avgusta a održava se u Budimpešti. Srbija ima devet predstavnika, na čijem čelu će biti naša najbolja atletička Ivana Vuleta. Srpska atletičarka dva puta je osvajala bronzanu medalju na šampionatima sveta u disciplini skok u dalj, jednom u Moskvi 2013. godine i u Pekingu 2015. godine.

Pored Ivane, Srbija ima još osam "orlova" koji će predstavljati našu zemlju: Milica Gardašević (skok udalj), Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš i Marija Vučenović (bacanje koplja), Armin Sinančević i Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Slavko Stević (skok uvis) i Elzan Bibić (1.500 i 5.000 metara). Stručni štab čine: Goran Obradović, Marko Milinkov, Dragutin Topić i Dragan Perić, kao i personalni treneri: Nikola Tomasović, Feđa Kamasi i Miroslav Erak. O zdravlju će računa voditi doktori Jovan Đurović i fizioterapeut Melik Feler.

Takmičenje se otvara 19. avgusta sa prvim kvalifikacijama u bacanju kugle već od 10.30 časova, dok kasnije tog dana možemo da vidimo i finale u istoj disciplini koje je predviđeno za 20.35 časova. Takođe, na programu biće emitovan skok udalj u 12.25 časova, dok će trka na 1500 metara biti izazovna sa startom od 19 časova.

Izuzetni atletičari brane boje Srbije u Budimpešti i daće sve od sebe da ostvare što bolje ciljeve i da Srbiji donesu radost i medalje sa planetarnog šampionata. Ostalo je da navijamo i da se pružimo podršku našim predstavnicima u najvećem izazovu na svetu. Prenos takmičenja biće na kanalu Radio-televizije Srbije (RTS) kao i na kanalima Eurosporta.

BONUS VIDEO: