Bravo!

PRESTUP, DRAMA, ALI SRBIJA IPAK IMA FINALE SVETSKOG PRVENSTVA: Armin u zadnji čas uleteo u finale, sad hoće SENZACIJU!

Autor Nikola Lalović

Ako baci malo bolje nego u kvalifikacijama, Armin Sinančević bi mogao da se nada medalji!

Izvor: Profimedia

Gledaće Srbija ka Budimpešti u subotu uveče i nadati se medalji! Naš sjajni bacač kugle Armin Sinančević je hicem od 20,92 metra uspeo da se plasira u finale Svetskog prvenstva u atletici u svojoj disciplini. 

Bacio je 20,39 u prvoj seriji, potom prestupio i bio je na korak od ispadanja, ali je u trećoj seriji bacio 20,92 i kao deveti u ukupnom plasmanu ušao u 12 koji će bacati za medalju. Veteran Asmir Kolašinac nije uspeo da pođe dalje pošto je u prvoj seriji bacio 20,01, zatim prestupio i u poslednjoj imao 19,55. 

Brazilac Darlan Romani je imao 22,37 što mu je najbolji rezulat sezone, a normu od 21,40 su prebacili i Zejn Vir, Tom Volš, Džo Kovač, Pejton Oterdal, Džeko Gol i Rajan Krauzer. U finale idu i Fran Mihaljević, Radžindža Kembel, Mostafa Amr Hasan i Leonardo Fabri.

Sada čekamo kvalifikacije u kvalifikacije u skoku udalj gde se od 13:25 takmiče Milica Gardašević i Ivana Vuleta, a onda u večernjem terminu nastupa prvo Elzan Bibić u trci na 1.500 metara od 19:02. Nakon toga ćemo gledati finale sa Arminom Sinančevićem od 20:37.

BONUS VIDEO: