ŠTETA!

GLAVU GORE, ARMINE - BIĆE BOLJE! Srbin nije ponovio rezultat iz kvalifikacija, DEVETI na svetu

Autor Milutin Vujičić

Armin Sinančević nije večeras bacao kuglu kao što je to radio u prepodnevnim časovima, pa je završio učešće na Svetskom prvenstvu kao deveti.

Izvor: Profimedia

Srpski atletičar Armin Sinančević završio je večeras kao devetoplasirani u finalu bacanja kugle na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Upravo je Armin bio poslednji predstavnik Srbije prvog dana Svetskog prvenstva u atletici, a nažalost nije uspeo ni da ponovi hitac iz današnjih kvalifikacija. U finalu je bacio kuglu na 20,78 metara, što je ipak bilo predaleko od medalje, ali neće se mnogo kajati pošto podatak da je deveti na svetu - uopšte nije "za bacanje".

Sinančević je u prvoj seriji bacio kuglu 20,78 metara, zauzeo tako četvrto mesto, ali je onda krenuo pad kada su ostali takmičari "pojačali" i naš predstavnik nije uspeo da ostvari bolji hitac od toga. Pošto je prestupio u trećoj seriji, preskočio ga je hrvatski takmičar Mihaljević i tako je Sinančević ostao bez tri nova pokušaja.

Podsetimo, tokom prvog dela programa u kvalifikacijama Sinančević je imao hitac od 20,92 metra i to bi u finalu bilo dovoljno za tri nova pokušaja. Što se tiče Asmira Kolašinca, zauzeo je tek 19. mesto u kvalifikacija sa 20,01 metara.

BONUS VIDEO: