ATLETIKA

ŠTETA! ADRIANA ČETVRTA ISPOD CRTE: Bacala je bolje i od NAJBOLJE, ali je "pojela" trema! Ni Marija nije uspela...

Autor Milutin Vujičić

Bez plasmana Srpkinja u finale Svetskog prvenstva u bacanju koplja u Budimpešti.

Izvor: Arena sport/screenshot

Predstavnice Srbije u bacanju koplja Adriana Vilagoš i Marija Vučenović nisu uspele da se plasiraju u finale ove discipline na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. One su se ovog jutra takmičile u kvalifikacijama, u dve odvojene grupe, ali nažalost nisu bile blizu propisane norme od 61,5 metara.

Štaviše, rezultati u kvalifikacijama su bili razočaravajući, tako da je samo sedam takmičarki prebacilo normu za finale, dok je preostalih finalistkinja imalo slabiji rezultat. Adriana Vilagoš je bila bliža od Marije Vučenović, pa je tako mlada takmičarka iz Malog Iđoša završila četvrta "ispod crte" sa najboljim rezultatom od 58,65 metara. Preciznije, nedostajao joj je metar i dva centimetra za finale, a znamo da može mnogo bolje od ovoga jer joj je lični rekord 63,52. Interesantno, toliko daleko koplje nije bacila ni najbolja u kvalifikacijama Lina Muze-Sirma iz Letonije (63,50).

Najbolji hitac Adriane Vilagoš je upravo bio u prvoj seriji, a potom je usled pritiska bacila dva slabija (58,1 i 55,55 metara). Što se tiče Marije Vučenović, ona je prestupila u prvom pokušaju, u drugom je bacila 54,21, dok je u trećem imala slabiji hitac od 52,27. Ukupno, Vilagoš je bila 16, a Vučenović 31.

BONUS VIDEO: