Ostali sportovi

POBEDA SRBIJE, ALI I VELIKA BRIGA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Tijanina povreda zabrinula sve pred utakmice odluke

Autor Mladen Šolak

Najbolja srpska odbojkašica nije mogla da odigra ceo meč protiv Belgijanki

Izvor: Profimedia

Odbojkašice Srbije savladale su u četvrtak selekciju Belgije 3:0 (25:13, 25:13, 25:13) u meču petog kola grupne faze Evropskog prvenstva. Trijumfom nad Belgijom, reprezentativke Srbije završile su prvu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu sa maksimalnih 15 bodova i sa skorom 5/5. Ipak, ima i loših vesti iz Genta, gde je odigran ovaj meč, jer je najbolja srpska odbojkašica Tijana Bošković doživela povredu.

Ona je napustila igru u toku meča i imala je vidnih problema sa levom nogom. Delovalo je da je u pitanju skočni zglob, što će zadati veliki posao lekarskom timu nacionalnog tima u pripremi za nedelju i duel osmine finala protiv Švedske, četvrtoplasirane ekipe iz Grupe C.

Taj meč biće odigran u Briselu, a pobednik će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Češka - Ukrajina. Podsetimo, naša reprezentacija je u aktuelnoj grupnoj fazi rutinski pobedila Ukrajinke, koja su ponovo potencijalne protivnice izabranica Đovanija Gvidetija. Naravno, ne treba žuriti već bi trebalo sačekati da najpre Tijana bude dobro, a onda i da naš tim opravda ulogu favorita protiv Šveđanki.

Ovo su svi parovi osmine finala Evropskog prvenstva 2023:

Holandija - Švajcarska
Bugarska - Slovačka
Srbija - Švedska
Češka - Ukrajina
Italija - Španija
Francuska - Rumunija
Turska - Belgija
Poljska - Nemačka