Uživo

NIJE MEDALJA, ALI ANGELINA JE ČUDO! "Mala Topićeva" je SEDMA na svetu, a ima samo 18 godina!

Angelina Topić je u finalu skoka uvis završila kao sedma, što je neverovatan uspeh kada se uzme u obzir da joj je svega 18 godina.

Izvor: Profimedia

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić je sedma na svetu i to u paklenoj konkurenciji u disciplini skok uvis. Sa samo 18 godina uspela je da dođe do finala Svetskog prvenstva u Budimpešti i da tamo oduševi pošto je preskakala iz prvog pokušaja visine od 185 i 190 centimetara, potom je iz drugog pokušaja preskočila 194 centimetra, dok je 197 ipak bilo "previše" ovoga puta.

Već je u karijeri preskakala tu visinu, međutim nije uspela da ponovi svoj rekord i tu visinu su preskočile samo četiri atletičarke - Jaroslava Mahučik, Elenor Paterson, Nikola Olislagers i Morgan Lejk. Ipak, pošto Distan i Geraščenko nisu "padale" pre 197 centimetara, završile su ispred naše atletičarke.

21:26

ZVANIČNO!

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić je sedma na svetu i to u paklenoj konkurenciji u disciplini skok uvis. Sa samo 18 godina uspela je da dođe do finala Svetskog prvenstva u Budimpešti i da tamo oduševi pošto je preskakala iz prvog pokušaja visine od 185 i 190 centimetara, potom je iz drugog pokušaja preskočila 194 centimetra, dok je 197 ipak bilo "previše" ovoga puta.

Već je u karijeri preskakala tu visinu, međutim nije uspela da ponovi svoj rekord i tu visinu su preskočile samo četiri atletičarke - Jaroslava Mahučik, Elenor Paterson, Nikola Olislagers i Morgan Lejk. Ipak, pošto Distan i Geraščenko nisu "padale" pre 197 centimetara, završile su ispred naše atletičarke.

Zlatnu medalju osvojila je Jaroslava Mahučik koja je jedina preskočila 201 centimetar, srebro je pripalo Elenor Paterson iz Australije sa 199 centimetara, a bronzi njenoj sunarodnici Nikoli Olislagers koja je preskočila istu visinu.

Izvor: Profimedia

21:18

JAO, ŠTETA!

Angelina Topić nije uspela da preskoči 197 centimetra i da ponovi svoj najbolji rezultat, tako da će verovatno biti na kraju šesta na svetu. Ali, treba da podigne glavu, ima samo 19 godina!

21:16

DRAMA!

Paterson je treća koja je preskočila visinu od 197 centimetara uz Mahučik i Olislagers.

21:12

JAO!

Angelina ruši i drugi put na 197 centimetara i imaće još samo jedan pokušaj.

21:02

Prvo rušenje!

Bila je blizu Angelina, najbliža od svojih rivalki, ali je nažalost rušila letvicu. Rušile su Honsel, Geraščenko, Distan, Paterson, ali je u prvom pokušaju preskočila Jaroslava Mahučik.

20:59

Idemo dalje!

Osim naše Angeline, još sedam takmičarki je preskočilo visinu od 194 centimetra. To su Paterson, Distan, Geraščenko, Mahučik, Olislagers, Honsel i Lejk. Sledeća visina je 197 centimetara, što je lični rekord Angeline Topić i nadamo se da ponovo može do njega.

20:44

SJAJNO!

Angelina Topić je iz drugog pokušaja preskočila 194 centimetra, što je više nego što je uspela u kvalifikacijama!

Izvor: Profimedia

20:34

Šteta!

Angelina ruši prvi put na 194 centimetra, ali imaće još dva pokušaja. Znamo da može!

20:16

SJAJNA VEST!

Angelina Topić je iz prvog pokušaja preskočila i 190 centimetara, a vidi se da može i više od toga!

20:05

BRAVO!

Idealan početak Angeline Topić, lagano preskače 185 centimetara!

Izvor: RTS2/Screenshot

20:04

Takmičarke!

Osim naše Angeline Topić, u finalu se takmiče još Elenor Paterson (Novi Zeland), Solin Žakel (Francuska), Lia Apostolovski (Slovenija), Lamara Distan (Jamajka), Kristina Honsel (Nemačka), Irina Geraščenko (Ukrajina), Nadežda Dubovickaja (Kazahstan), Naval Meniker (Francuska), Vašti Kaningem (SAD), Jaroslava Mahučik (Ukrajina), Morgan Lejk (V. Britanija), Nikola Olislagers (Novi Zeland), Elena Kuličenko (Kipar).

20:01

Evo je Angelina!

Izvor: Arena sport/screenshot

19:18

Kako je bilo u kvalifikacijama?

Angelina je u kvalifikacijama zvanično zauzela šesto mesto iako nije preskočila "normu" od 194 cm. Naša atletičarka je u trećem pokušaju preskočila 192 centimetra, što evidentno može, ali možda je i trema uticala na nju u pojedinim trenucima i zbog toga je imala problem.

19:17

Još jedna medalja?

Srbiji je prethodno zlatnu medalju donela Ivana Vuleta koja je dominirala u disciplini skok udalj i osvojila je odličje koje je dugo sanjala, pa joj tako nedostaje još samo olimpijsko zlato.

19:15

Dobro došli u MONDO live!

Srpska atletičarka Angelina Topić (19) pokušaće večeras da dođe do medalje na zatvaranju Svetskog prvenstva u Budimpešti pošto će se takmičiti u finalu discipline skok uvis.

Finale je na programu od 20 časova i možete ga pratiti na MONDU.

Ukratko

  • Angelina Topić je završila sedma u finalu skoka uvis.
  • U finalu je preskočila 194 centimetra.
učitaj još +