RADOST

SRCE BI DA PUKNE OD PONOSA! Najsrećniji otac u Srbiji se oglasio zbog naslednice Angeline: VEŽITE SE, POLEĆEMO!

Autor Milutin Vujičić

Dragutin Topić i Biljana Topić "pucaju od sreće" zbog sjajnog rezultata kćerke Angeline.

Izvor: Instagram/printscreen/dragutintopic

Srpska atletičarka Angelina Topić blistala je na Svetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti i takmičenje u skoku uvis završila je na visokom sedmom mestu. Uspeh je utoliko veći ako se zna da Angelina ima samo 18 godina i da su pred njom još mnoga velika takmičenja, tako da nema razloga za bilo kakvo očajavanje što se u finalu zaustavila na 194 centimetra, pošto svi već znamo da može da preskoči i 197 - što joj je i lični rekord.

Toga je svestan i njen otac i trener Dragutin Topić, nekadašnji veliki šampion u istoj disciplini, koji je bio uz Angelinu u Budimpešti. Bodrio je i savetovao, burno proživljavao lepe i dramatične trenutke sa njom, a na kraju je posle svega veoma ponosan na svoju naslednicu.

"Sedma na planeti! Srce bi da puke od ponosa, hvala ti što si baš takva kakva jesi, pre svega dostojanstvena. Sledeća velika stanica je Pariz 2024, vežite se - polećemo! Hvala svima na neverovatnoj podršci i ljubavi koju ste podelili sa Angelinom, do neba sam vam zahvalan", napisao je ponosni Dragutin Topić na svom Instagramu jutro posle velikog finala u disciplini skok uvis u kome je Angelina bila ispred mnogo iskusnijih takmičarki.

Izvor: Profimedia

Rekorderka naše zemlje jedna je od samo šest juniorki koje su preskočile 196 centimetara (to je uradila sa samo 16 godina), a potom ga je za jedan centimetar popravila na mitingu Dijamantske lige ove godine u Parizu. Interesantno, Jaroslava Mahučik i Elenor Paterson su takođe to uradile kao juniorke, a u finalu SP u Budimpešti su se juče okitile medaljama. Nadamo se da takav scenario sledi i našoj Angelini. Ona je inače zlatna sa Evropskog prvenstva za juniore i do 18 godina, bronzana na Svetskom prvenstvu do 20 godina i bronzana na Evropskom prvenstvu za seniorke iz prošle godine. 

Angelina Topić inače rođena 2005. godine, a očigledno je nasledila gene svojih roditelja. Dragutin (52) je jedan od najboljih atletičara koje je Srbija imala i takođe nam je donosio brojne medalje ipostavljao rekorde u skoku uvis, dok je Biljana predstavljala našu zemlju u troskoku.

BONUS VIDEO: