Ostali sportovi

AMERIKANAC PROZIVAO NBA ZVEZDE, PA DOBIO ODGOVOR SA MUNDOBASKETA! I njima je ovo zasmetalo: "Nije najinteligentniji"

Autor Nemanja Stanojčić

Atletičar Noa Lajls podigao je buru svojom izjavom, a sad su mu odgovorili i američki košarkaši sa Svetskog prvenstva.

Izvor: Printscreen/YouTube/The Guardian/Twitter/GeorgeZakkas

Američki atletičar Noa Lajls (26) podigao je buru posle izjave koju je dao na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Posle osvajanja zlata na 100 i 200 metara na konferenciji za medije "pecnuo" je NBA zvezde i onda dobio odgovor mnogih od njih. Sada su se javili i američki košarkaši sa Mundobasketa.

Posle trijumfa protiv Grčke Tajris Halibarton stao je pred kamere i imao je poruku za svog sunarodnika. "Ne razumem poentu toga, jer je NBA liga najbolja na svetu, nije bio najinteligentniji odgovor, pa ćemo da preskočimo to", nasmejao se Halibarton, mada je bilo jasno da je i njemu i mnogim drugim košarkašima zasmetala ta izjava.

Podsetimo, Lajlsa je iznerviralo to što NBA igrači tvrde da su "svetski šampioni" kada osvoje titulu. "Svetski šampion čega!? Sjedinjenih Američkih Država? Znate šta me najviše boli? Kada gledam finale NBA lige iznad njihovih glava visi natpis 'svetski šampioni'. Svetski šampioni čega? Nemojte pogrešno da me razumete. Ja stvarno volim moju državu SAD. I to ponekad… Ali to nije svet, to nije svet, mi smo svet. Mi ovde imamo svaku državu koja se bori, sportisti nose svoju zastavu da pokažu koga predstavljaju. Nema nikakvih zastava u NBA ligi", rekao je Lajls. Snimak njegove izjave brzo je postao viralan...

BONUS VIDEO: