Odboja

SRBIJA SILNA NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Zakazan je VELIKI DERBI - sve o odbojkašima i borbi za titulu!

Autor Mladen Šolak

Reprezentacija odbojke na velikom i važnom takmičenju

Izvor: Profimedia

U drugom kolu prve faze takmičenja na prvenstvu Evrope, muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u četvrtak u Peruđi selekciju Belgije sa 3:1 (25:22, 18:25, 25:20, 25:20). Odbojkaši Srbije odigrali su još jednu dobru utakmicu, a za njen ishod presudan je bio prvi set, koji je naš tim dobio zahvaljujući izvanrednoj završnici. Belgijanci su vodili 22:20, da bi usledila serija Srbije od 5:0, čime je trasiran put do pobede.

Belgija je u drugom setu uspela da uzvrati, ali je nastavak u potpunosti pripao reprezentaciji Srbije, koja je u trećem i četvrtom setu sve vreme kontrolisala rezultat i osvojila sva tri boda. Izabranici Igora Kolakovića bili su uspešniji u napadu i napravili su pet grešaka manje od protivnika, čime su nadoknadili manjak poena iz bloka, u čemu su Belgijanci bili dosta uspešniji.

Srbiju su do pobede predvodili Pavle Perić i Aleksandar Atanasijević sa po 15 poena, veteran Marko Podrašćanin osvojio je 10, Petar Krsmanović devet, Miran Kujundžić osam, Dražen Luburić šest, a Vuk Todorović dva poena. Pravu proveru reprezentacija Srbije će imati sutra, kada će se sastati sa Italijom od 21 čas.

Srbija na Evropskom prvenstvu igra u Grupi A, a posle pobeda protiv Švajcarske (3:0) i Belgije (3:1), rivali će joj biti Italija (petak, 21), Estonija (utorak, 18) i Nemačka (sreda, 18 časova). Plasman u drugu fazu izboriće četiri od šest ekipa. Osmina finala biće igrana od 9. septembra u italijanskom gradu Bari i bugarskoj Varni, koji će biti domaćini i četvrtfinalne faze. Polufinale, meč za treće mesto i finale biće odigrani u Rimu, 14. i 16. septembra. Titulu prvaka Evrope brani Italija, a Srbija je na prošlom Evropskom prvenstvu 2021. zauzela četvrto mesto.

BONUS VIDEO: