Odbojka

RUTINSKA POBEDA SRBIJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Zakazan meč odluke, ulog je pozicija broj "dva"!

Autor Mladen Šolak

Ubedljiv nastup naše reprezentacije

Izvor: MN Press

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Ankoni Estoniju u utakmici četvrtog kola grupa A na Evropskom prvenstvu sa 3:0 (25:16; 25:23; 25:22). Srbija ima tri pobede i jedan poraz, a za drugo mesto u grupi boriće se sutra protiv Nemačke u 21:00. Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe.

Četvrtfinalne utakmice će se odigrati u Bariju, u Italiji i u Varni u Bugarskoj, a polufinala i utakmice za medalje u Rimu, u Italiji.

Srbija je već izborila plasman u Grupi A, zajedno sa Italijom, koja je domaćin i Nemačkom, sa kojom će se sastati u utorak od 21 čas, u meču u kojoj će biti ulog pozicija broj "dva".. U drugoj fazi, timovi iz naše grupe "ukrštaju" sa Grupom C, u kojoj su Poljska, Holandija, Severna Makedonija i Češka trenutno na prve četiri pozicije, navedenim redosledom. Ispod njih su Crna Gora, petoplasirana, i Danska, koja je poslednja i već je eliminisana jer je doživela sva četiri poraza.

Najefikasniji u pobedi protiv Estonije bili su Dražen Luburić sa 18 poena, od kojih je šest ostvario blokom. Pavle Perić ga je pratio sa 10 i Marko Ivović sa osam poena.