Bravo!

CRVENA ZVEZDA U LIGI ŠAMPIONA! Konkurencija ZGAŽENA, crveno-beli opet u eliti!

Autor Dušan Ninković

Impresivne partije Zvezde na kvalifikacionom turniru, za plasman u društvo najboljih.

Izvor: MN Press

Vaterpolisti Crvene zvezde vraćaju se u Ligu šampiona jer su se prošetali kroz kvalifikacije za elitno klupsko takmičenje u Evropi! Nakon trijumfa nad Honveda, Barselone i Apolona, crveno-beli su za kraj kvalifikacionog turnira u Nemačkoj savladali i domaćina Hanover - 14:6, što je bio signal da će se u tekućoj sezoni ponovo igrati protiv najboljih!

Crveno-beli već sada znaju da će u grupnoj fazi Lige šampiona igrati protiv mađarskog Ferencvaroša, Jadrana iz Splita i njihovog imenjaka iz Herceg Novog, gde bi moglo da bude barem podjednako navijača domaćeg i gostujućeg tima kada Zvezda ode u Crnu Goru.

Zvezda je ovog leta pravila minimalne korekcije u sastavu - mada je otišao najbolji strelac Veljko Tankosić, a četa trenera Aleksandra Filipovića pokazala je da uspesi iz prethodne sezone nisu slučajnost. Crveno-beli su neočekivano igrali finale domaćeg prvenstva, a osvojen je i Kup Srbije - iz inata, kako nam je rekao kapiten Miloš Vukićević. Već tada se naslućivalo da ekipa ima velike domete, a plasman u grupnu fazu Lige šampiona prava je nagrada.

Od ranije je poznato da će Novi Beograd igrati grupnu fazu elitnog klupskog takmičenja, a šansu da se plasira među najbolje u Evropi ima i Radnički iz Kragujevca, koji igra kvalifikacije.

BONUS VIDEO: