Hrabro!

POČINJE NOKAUT FAZA - SRBIJA IGRA ZA ČETVRTFINALE: Kad, ko prenosi i zašto čekamo senzaciju?

Autor Dušan Ninković

Odbojkaška reprezentacija Srbije počinje eliminacionu fazu Evropskog prvenstva i ima ulogu favorita u prvom meču.

Izvor: MN Press

Završena je grupna faza na Evropskom prvenstvu za odbojkaše - vreme je za ono pravo! Dok je reprezentativcima verovatno već sada u mislima četvrtfinalni okršaj protiv izuzetno jake selekcije Poljske, prvi stepenik moraju da naprave malo južnije. U osmini finala Evropskog prvenstva rival će biti Češka, a ta prepreka mora da se preskoči.

Nakon poraza od domaćina Italije i preostale četiri pobede u grupnoj fazi, izabranici Igora Kolakovića ubedili su nas da protiv Češke ne bi trebalo da strepimo - plasman u četvrtfinale sasvim je očekivan, pa bi u izuzetno bogatom sportskom danu za Srbiju ovo mogao da bude i najopušteniji meč.

Ipak, nadamo se da će ga Kolaković i njegov tim shvatiti maksimalno ozbiljno, kako ne bi došlo do neplaniranog ishoda!

KAD SE IGRA?

Tri četvrtfinalna para su već poznata, a reprezentacija Srbije će utakmicom protiv Češke otvoriti četvrti dan takmičenja u osmini finala! Susret koji se igra u Bariju na programu je u 18:00 časova - taman nakon finala Mundobasketa, a pre nego što počnu fudbalska reprezentacija i Novak Đoković.

Za one koje više zanima odbojka vredi napomenuti da će kasnije u toku večeri igrati Poljska i Belgija, a da je pobednik tog meča naš rival u četvrtfinalu - ukoliko na meču protiv Čeha sve prođe u najboljem redu i Srbija obezbedi sebi mesto među osam najboljih timova na kontinentu. 

KO PRENOSI?

Direktan televizijski prenos obezbeđen je na televizijama "Arena sport" i "RTS", ali ćete i na MONDU moći da pročitate kako odbojkaši igraju tokom prvog meča nokaut faze na Evropskom prvenstvu. Pratićema do detalja okršaj protiv Čeha, a verujemo da će to biti samo jedna od stanice na putu ka dobrom plasmanu "plave čete".

KAKAV JE FORMAT?

Reprezentacija Srbije je grupnu fazu u kojoj je bilo šest timova završila na drugoj poziciji, uz četiri pobede i poraz od Italije. Nakon toga je naša grupa A ukrstila sa grupom C, a nama je "zapalo" da igramo protiv trećeplasiranog tima. U osmini finala Evropskog prvenstva rival će nam biti Češka, a ukoliko preskočimo tu prepreku čeka nas daleko teži izazov.

Eventualni protivnik u četvrtfinalu biće bolji tim iz okršaja Poljske i Belgije - taj meč na programu je od 21:00! Belgijance smo rutinski savladali u grupnoj fazi (3:1) i poslali ih na četvrto mesto, ali oni su apsolutni autsajderi protiv Poljske. Po svemu sudeći, Srbiji će Poljaci biti rivali u borbi za polufinale, što bi mogao da bude i jedan od atraktivnijih okršaja na celokupnom Evropskom prvenstvu. Mada, možda bolje da se nadamo senzaciji i pobedi Belgije!

BONUS VIDEO: