Ostali sportovi

SRBIJA IGRA ČETVRTFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA! Večeras je veliki derbi - na drugoj strani je IKONA naše odbojke

Autor Marina Periškić

Veliki meč pred našom reprezentacijom.

Izvor: MN Press

Ovog utorka, odbojkaška selekcija Srbije od 18 časova igra četvrtfinale Evropskog prvenstva protiv reprezentacije Poljske, a ko pobedi igraće u polufinalu protiv Slovenije. Selektor naše reprezentacije Igor Kolaković upozorio je kakav je rival večerašnji protivnik "orlova"! i kakvu taktiku je spremio sa svojim timom. "Veliki izazov za nas. Poljska je lider na svetskoj rang listi, osvojila je i Ligu nacija ove godine. Po mom mišljenju, oni su najbolji tim na svetu. Nije bitno da li poznajemo ove igrače ili ne. To je sjajna ekipa sa širokim rosterom i odličnim trenerom", istakao je Kolaković.

Poljska je iz grupne faze takmičenja izašla kao lider na tabeli nakon što je bila bolja od Holandije, Češke, Severne Makedonije, Crne Gore i Danske. U osmini finala slavila je protiv Belgije. Selektor Poljske je Nikola Grbić, koji je dobro poznat svima u našem timu. Uostalom, on je bio igrač i u prethodnom Kolakovićevom mandatu u Srbiji. "On je moj igrač, mnogo sam naučio od njega. Bio je bolji dizač nego što je sada trener, jer ima još mnogo godina da se usavršava u ovoj profesiji", rekao je Kolaković.

Srbija je u nedelju savladala Češku rezultatom 3:0 i time izborila četvrtfinale Evropskog prvenstva, u kojem će igrati za četvrti uzastopni plasman u polufinale. Na prošlom turniru, 2021. godine, naš tim završio je kao četvrtoplasirani, nakon što je prethodno 2019, postao prvak Evrope pod vođstvom Slobodana Kovača. Pobednik večerašjeg meča sastaće se u polufinalu protiv Slovenije.

BONUS VIDEO:

Poljska - Slovenija, odbojkaši
Izvor: YouTube/EuropeanVolleyball