Šteta

SRBIJA ISPALA SA EVROPSKOG PRVENSTVA!

Autor Dušan Ninković

Reprezentativci Srbije odigrali odličan meč, ali položili oružje pred Poljacima koje trenira Nikola Grbić.

Izvor: Profimedia

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Poljske (3:1) u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i tako završila takmičenje bez osvojene medalje. U veoma neizvesnom meču, uz fantastičan otpor igrača Igora Kolakovića, Srbija je pokazala zube jednom od najboljih timova na svetu - posebno tokom trećeg seta u kojem je odigrano 70 poena!

Srbija je prvi deo meča rešila u svoju korist (28:26), a već tada bilo je jasno da će ovo biti izuzetno dramatičan susret. Nakon što su srpski odbojkaši slabije odigrali drugi deo meča i Poljaci lako dozvolili da izjednače (25:15), u trećem delu viđen je jedan od najboljih setova ove godine. Srbija je imala nekoliko set-lopti, Poljaci su još češće bili u prilici da povedu, a igralo se do 70 poena! Na kraju dramatičnih 36:34 za reprezentaciju na čijoj klupi sedi nekadašnji dizač i selektor naše reprezentacije Nikola Grbić.

U tom delu meča Srbija se istrošila i emotivno i fizički, pa protiv jednog od najboljih svetskih timova nije mogla do preokreta. U četvrtom setu "orlovi" su osvojili 17 poena, a Poljaci obezbedili polufinale Evropskog prvenstva.

BONUS VIDEO: