Hrabro

"ZVEZDA ĆE VEĆ SLEDEĆE GODINE OSVOJITI LIGU ŠAMPIONA!"

Autor Nikola Lalović

Fudbaleri? Košarkaši? Ne, možda je projekat ženskog rukometnog kluba Crvena zvezda i najambiciozniji u celom Sportskom društvu!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda se vratila u elitu, ali ne planira tu da stane! Rukometašice crveno-belih su od 2017. godine igrale drugi rang takmićenja, a sada su posle četiri godine novog projekta u prvom rangu takmičenja. I ne planiraju samo da statiraju! Medijima su se pred početak sezone obratili predsednica Vesna Bojković, direktor kluba Rastko Stojković, kao i prvi čovek projekta Milan Vujko. m

"ŽRK Crvena zvezda je prešao dug put. Krenuli smo od druge lige 2017. godine i za četiri sezone stigli do Super lige. Tada smo ispali iz lige i u tom trenutku sam pozvala Milana Vujka da nam pomogne. Zovem ga „čovek-titula“, jer je sa odbojkaškim klubom Crvena zvezda osvojio triplu krunu. Osetili smo da imamo istu energiju da stvaramo jedan ozbiljan tim i vratimo najveći srpski brend i ŽRK Crvena zvezda na rukometnu mapu Evrope. Naš cilj za ovu sezonu je jasan – pohod na titule", rekla je Vesna Bojković. 

Sada je cilj titula na domaćem planu, a zbog toga su dovedena pojačanja kao i jedan od najtrofejnijih srpskih stručnjaka u ženskom rukometu Saša Bošković. Ipak Milan Vujko najavljuje neverovatne stvari! 

"Evropska Zvezda. Svaki put kada sam dolazio u situaciju preuzimanja nekog kluba uvek sam pričao "evropska Zvezda", jer to naš brend treba da nosi. Biti deo Zvezde je velika privilegija i odgovornost. Vesna je veliki čovek i sportski radnik. Upoznali smo se kada je Zvezda ispadala iz Super A lige. Pomogao sam i tada sa pronalaženjem nekih sponzora, prepoznali smo se i zavetovali da zajedno od Zvezde napravimo evropski klub. Krenuli smo ka tome. Postavili smo visoke ciljeve. Da bi prešao hiljadu kilometara moraš da napraviš prvi korak. To smo uradili na tom Kupu u Makedoniji gde smo osvojili pripremni turnir. Zvezda je vanvremenska, živeće duže od svih nas. Mi smo najveće sportsko društvo na svetu. Ovaj projekat nije oročen, ali spremaćemo se već za sledeću sezonu da osvojimo pehar Lige šampiona. Da li će to biti moguće u skladu sa igračicama koje će biti slobodne ili neće, ne znam, ali nećemo se predavati i odustajati", rekao je Vujko. 

Što se ove sezone tiče Saša Bošković je bio vrlo iskren. Crvena zvezda konkurenta za titulu na domaćem planu nema!

"Glavni konkurent Crvenoj zvezdi je Crvena zvezda. Imamo takvu ekipu da ne bi trebalo da imamo konkurenta. Nisam od onih trenera da kažem: "Tu je Jagodina, itd", ja nisam takav. Od nas sve zavisi. Moramo da pobeđujemo i osvojimo titulu. Hoćemo da igramo Ligu šampiona. Imamo stvarno najbolju ekipu", istakao je Bošković. 

BONUS VIDEO: