ČESTITAMO

SUZE VELIKOG NIKOLE GRBIĆA! Odveo je Poljsku na KROV EVROPE, pa zaplakao sa porodicom

Autor Milutin Vujičić

Jedan od najvećih srpskih odbojkaša svih vremena Nikola Grbić doneo je Poljskoj titulu prvaka Evrope kao selektor.

Izvor: RTS/screenshot

Muška odbojkaška reprezentacija Poljske osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu pošto je u finalu usred Rima pobedila domaćina Italiju. Bila je to blistava predstava reprezentativaca Poljske koji su drugi put u svojoj istoriji postali prvaci "starog kontinenta", pošto su prvi put to uradili 2009. Tada je na tom turniru Nikola Grbić igrao za Srbiju, a sada je Poljskoj kao selektor doneo zlatnu medalju.

Poljska je na kraju slavila 3:0 (25:20, 25:21, 25:23), a tek u trećem setu je domaćin uspeo da se oslobodi pritiska i priđe rivalu, napravi kakvu-takvu dramu u Rimu, ali nisu uspeli da dođu ni do utešnog seta u finalu.

Posle svega, Nikola Grbić je prišao svojoj porodici koja ga je bodrila na tribinama i zagrlio ih, pošto su mu bili podrška tokom čitavog turnira, pa je Poljska upravo u finalu odigrala svoj najbolji meč. Gubili su po set protiv Belgije, Srbije i Slovenije, međutim ono najbolje sačuvali su za Italiju i odbojkaškoj velesili su u njihovom domu održali "čas odbojke", kao osvetu za poraz u finalu Svetskog prvenstva prošle godine.

Nikola Grbić je prethodno od 2015. do 2019. godine vodio reprezentaciju Srbije, dok je od 2022. godine na klupi Poljske sa kojom mu je ovo već treća medalja. Nakon srebra na Svetskom prvenstvu i bronze u Ligi nacija, došao je i do zlata na evropskom prvenstvu.

BONUS VIDEO: