SPEKTAKL

MONDO OPET POSTAVIO SVETSKI REKORD! Niko ne može da ga zaustavi, a ima samo 23 godine! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Švedski atletičar Armand "Mondo" Duplantis je neverovatan i ponovo je postavio svetski rekord.

Izvor: Profimedia/BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring

Jedan od najboljih atletičara današnjice Armand Duplantis ispisao je nove stranice istorije u disciplini skok motkom na završnici Dijamantske lige u Judžinu, gde je trijumfovala i naša Ivana Vuleta. "Mondo", kako je nadimak švedskog atletičara, preskočio je sada visinu od 6,23 metara i tako je dodatno "podebljao" svoj lični rekord na otvorenom koji je postavio pre godinu dana na istom mestu!

Njegov skok delovao je impresivno, vinuo se u nebesa bez ikakvog straha, a iako se letvica na trenutak zatresla, pošto ju je Duplantis zakačio, ipak je ostala na mestu i nije pala. Na taj način je Duplantis postavio novi svetski rekord i to tako što je ovu visinu preskočio iz prvog pokušaja (!?). Pogledajte neverovatan skok Duplantisa:


Podsetimo, Duplantis već dugo drži svetski rekord u skoku motkom kod muškaraca i gotovo svake godine ga popravlja. Niti jedan atletičar u istoriji nije preskočio 6,16 metara, što je sada davna prošlost za "Monda". Prethodno je Sergej Bubka, čuveni sovjetski atletičar, od 1994. do 2014. godine držao rekord sa 6.14 kada ga je nadmašio Reno Lavileni (6,16), ali onda se 2020. pojavio sjajni Duplantis.

Potpuno neverovatno je da Duplantis ima tek 23 godine i svi veruju da će tek u narednim godinama obarati rekorde, odnosno ko zna koja je njegova granica, sada se takmiči protiv samog sebe.

BONUS VIDEO: