Ostali sportovi

PAO REKORD LIGE ŠAMPONA, OBORIO GA SRBIN! Već 22 godine dominira, ali Hrvati hoće da mu otmu ovaj uspeh!

Autor Nikola Lalović

Iako je trenutno prvi na listi Nikolu Karabatića mogu da stignu Mirko Alilović, Domagoj Duvnjak, Ivan Čupić...

Izvor: Profimedia

Počela je nova sezona Lige šampiona, a sa njom su pali neki rekordi! PSŽ je u derbiju prvog kola savladao Pik Seged na gostovanju 31:29, a na teren se posle pauze zbog povrede vratio Nikola Karabatić. Dao je jedan gol i ujedno postao igrač sa najviše sezona u elitnom takmičenju u istoriji. 

Ovo je Srbinu koji nastupa za reprezentaciju Francuske 22. sezona u Ligi šampiona! Igrao je LŠ u dresu Monpeljea, Kila, Barselone i Pari Sen Žermena, a sa prva tri kluba je i osvajao titule prvaka Evrope dok je sa Parižanima još uvek nema. 

Na drugom mestu iza Karabatića je iskusni hrvatski golman Mirko Alilović kome je ovo 21. sezona u Ligi šampiona. Sada brani za Vislu, a pre toga je bio u Pik Segedu, Ademar Leonu, Celju, Vespremu, pa i u Izviđaču iz Ljubuškog. Na trećem mestu je legendarni Rus Timur Dibirov koji je godinama nastupao za Čehovske medvede, zatim je sa Vardarom uzeo dve titule prvaka Evrope, a sada sa 40 godina igra na levom krilu PPD Zagreba. U top 5 je i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić koji je trenutno u Visli sa 20 sezona, a tu su i Ivan Čupić i Domagoj Duvnjak, još dva Hrvata. 

Više od 15 sezona u elitnom takmičenju ima i Španac Eduardo Gurbindo, Danac Mikel Hanse, Aitor Arino iz Barselone, golman Niklas Landin kao i mlađi brat Nikole Karabatića Luka koji je i dalje nezamenljiv na crti u Pari Sen Žermenu. 

BONUS VIDEO: