Ostali sportovi

SRBIJA JE ČEKALA OVAJ KIKS: Jednom nogom smo na Olimpijskim igrama!

Autor Nikola Lalović

Srpske odbojkašice su saznale jako lepu vest!

Izvor: Profimedia

Sjajne vesti za Srbiju, korak smo bliže Olimpijskim igrama u Parizu! Nakon što su naše devojke savladale Češku sa 3:1 ostale su jedine neporažene u svojoj kvalifikacionoj grupi pošto je Kina izgubila meč od Kanade!

Na kraju je posle velike borbe bilo 3:2 za Kanađanke (28:26, 15:25, 25:23, 22:25, 17:15) i sada je situacija na tabeli takva da se Srbija osamila na vrhu. Naše odbojkašice imaju četiri pobede, slede Kina, Dominikanska Republika i Holandija sa po tri pobede i porazom, a zatim je tu Kanada sa dve pobede i dva poraza.

Sada je situacija takva da bi Srbija već nakon narednog kola mogla da osigura plasman u Pariz! Srpske odbojkašice u petak od 4:00 izjutra igraju sa Dominikanskom Republikom i u slučaju pobede bi naš tim pobegao Dominikankama na dve pobede više, dva kola pre kraja uz bolji međusobni skor. Nešto kasnije igraju Kina i Holandija i ko god tu izgubi takođe bi u slučaju pobede Srbije bio na dve pobede daleko od našeg tima, tako da bi praktično naša selekcija trijumfom nad Dominikankama bila jednom nogom u Parizu. 

BONUS VIDEO: