Ostali sportovi

MEDALJA ZA SRBIJU ZA MANJE OD POLA MINUTA: Imamo još jednog olimpijca u Parizu 2024!

Autor Mladen Šolak

Bravo za Alija Arsalana.

Izvor: Rvački savez Srbije

Srpski reprezentativac u rvanju grčko-rimskim stilom, Ali Arsalan (28), osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 72 kilograma na Svetskom prvenstvu u rvanju u Beogradu. U sjajnoj borbi za treće mesto, Arsalan je za samo pola minuta savladao Japanca Šingoa Haradu tehničkim tušem rezultatom 9:0.

Ovo je već treća medalja za Srbiju na ovom šampionatu sveta, a ukupno 109 za našu zemlju na velikim takmičenjima. Arsalan je na taj način za rvačku reprezentaciju Srbije obezbedio i treću vizu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine. Ali Arsalan rođen je u maju 1995. u Iranu, za koji se takmičio od 2011. do 2021. godine u klasi do 72 kilograma. Član je Rvačkog kluba Spartak. 

Sjajni srpski reprezentativac je na putu do bronzanog odličja prvo savladao Iranca, Sorabija. Potom je u četvrtfinalu u veoma neobičnom meču izgubio od Roberta Fritča iz Mađarske sa 13:10 iako je vodio sa 10:5. U repesažu je pobedio Jamola Jumabeava iz Uzbekistana, takođe tehničkim tušem sa 12:3, da bi u potpunosti zablistao u duelu sa bronzu.

Treba istaći da je Arsalan prošle godine osvojio zlato na Svetskom kupu.

Tagovi