Tako je!

SELEKTORE, HVALA ŠTO IGRAM ZA SRBIJU! Snažna poruka najtalentovanije odbojkašice: "Vidimo se u Parizu!"

Autor Dušan Ninković

U godinama koje slede Hena Kurtagić će biti jedan od najjačih aduta reprezentacije Srbije.

Izvor: MN Press

Odbojkašice Srbije obezbedile su plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine sjajnim izdanjem na kvalifikacionom turniru u Kini, a među devojkama koje su se borile za vizu bila je i jedna od najtalentovanijih igračica Evrope. Hena Kurtagić, doskorašnja igračica TENT-a, nije imala mnogo prilike da igra, ali je ponosna na šansu koju je dobila u dresu sa državnim grbom!

O tome svedoči i njena objava na Tviteru, gde je istakla kako je u seniorskoj reprezentaciji postala bolja igračica, ali i osoba! Nova odbojkašica Nanta, a svojevremeno srebrna na juniorskom Svetskom prvenstvu, bronzana na Mediteranskim igrama i srebrna na Evropskom prvenstvu sa Srbijom zahvalila se i selektoru Đovaniju Gvidetiju što je dobila priliku da zaigra za Srbiju.

"Svaki trenutak i trening proveden sa ovim devojkama je neizmerno iskustvo za mene koje me čini boljom igračicom, ali i osobom", napisala je Hena na srpskom, a zatim dodala i deo na engleskom jeziku upućen selektoru Gvidetiju: "Hvala vam što ste verovali u mene i dali mi priliku i čast da budem deo ovog tima."

Za kraj, tu je i poruka "Vidimo se u Parizu", gde će Srbija pokušati da stigne do olimpijskog zlata. Jedna od najtalentovanijih evropskih odbojkašica trebalo bi da bude u timu i na tom takmičenju, a sezonu ispred nas može da iskoristi za napredak i još veću ulogu u nacionalnom timu.

I njena poruka na društvenim mrežama govori o stanju u reprezentaciji Srbije - već godinama ženska odbojkaška selekcija živi kao prava porodica, što je glavni preduslov za ostvarivanje rezultata. Pa, čekamo to zlato iz Pariza.

BONUS VIDEO: