Sletele!

IDEMO U PARIZ I NEĆEMO BITI SKROMNI! Srpkinje stigle sa vizom u Beograd: ZNAMO šta nam fali!

Autor Marina Periškić

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije kvalifikovala se na Olimpijske igre 2024. godine, nakon dobrih partija na turniru u Kini.

Izvor: Printscreen/RTS

Odbojkašice Srbije su uspele da izbore plasman na Olimpijske igre u Parizu koje se održava naredne godine u Parizu. Posle niza uspešnih partija na turniru u Kini, srpska reprezentacija je zaključila još jednu uspešnu sezonu, a potom su se devojke ukrcale na let za Beograd. Delegacija Odbojkaškog saveza Srbije dočekala je odbojkašice na aerodromu "Nikola Tesla", a odmah se obratila najbolja srpska odbojkašica Tijana Bošković.

"Moramo da budemo zadovoljni, ostvarili smo glavni reprezentativni cilj ove sezone. Igrali smo dva takmičenja za kratak vremenski period, finale Evropskog prvenstva, zatim ove kvalifikacije, tako da mogu reći da je ovo bilo uspešno leto za nas. Bilo je poprilično naporno, ali sam ponosna kako smo sve to izgurale. Ono što smo zacrtali, to smo i ostvarili. Srećni smo i zadovoljni“, rekla je Tijana Bošković, prenosi OSS.

Odbojkašice Srbije su osvajale olimpijske medalje u prethodna dva takmičenja, srebro u Riju i bronzu u Tokiju, jasno je šta ovim devojkama nedostaje i sa kojim ciljem idu u Pariz. "Ambicije su najveće. Kao i uvek. Nećemo biti skromni, znamo da nam fali samo zlatna olimpijska medalja. Iskrena da budem, ne razmišljamo sada o tome. Zaslužile smo malo da predahnemo i da se opustimo. Ali kad dođe vreme, znamo da ćemo dati sve od sebe i da ćemo otići u Pariz da ostvarimo ono što željno iščekujemo", zaključila je Tijana.

Po završetku tri turnira kvalifikacija za Olimpijske igre 2024, let za Parizu izborile su Srbija, Dominikanska Republika, SAD, Poljska, Turska i Brazil, kao i Francuska (domaćin). Naše devojke su aktuelni svetski prvaci, imaju bronzanu medalju sa OI 2021. i vicešampionke Evrope, a plasman na Olimpijske igre izborile su već uzastopni peti put.

BONUS VIDEO: