Ostali sportovi

DONELI SMO SRBIJI 10 MEDALJA U 2 GODINE, NE ZNAM KO JE TO USPEO! Spektakl u Beogradu i PET odličja za istoriju

Autor Mladen Šolak

U Rvačkom savezu Srbije ponosni na urađeno

Izvor: MN Press

Rvački savez Srbije ponosan na uspeh na nedavnom Svetskom prvenstvu u Beogradu - osvajanje pet medalja, zlatne medalje i četiri bronzane. Uz to, ostvarene su i tri olimpijske vize, na dodatni ponos cele Srbije i svih ljubitelja sporta u našoj zemlji.

"Drugi istorijski uspeh. Ne znam da li je ijedan sport za dve godine osvojio 10 medalja. Ostavili smo rvačke velesile iza nas poput Nemačke, indije, Poljske, Bugarske, Rumunije...Prebacili smo plan. Nisam bio pesimista, ali naša realnost je bila dve medalje i dve norme. Rvači su imali svoj dan, dali su sve od sebe, borili se maksimalno i rezultat je tu", rekao je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković za Radio-televiziju Srbije.

Zlatnu medalju osvojio je Stevan Mićić, u slobodnom stilu, što je disciplina koja je u prošlosti bila zapostavljena kod nas. "Slobodni stil razvijamo 10 godina unazad. Stevan Mićić je doneo pravo osveženje, eksplodirao je bronzom prošle godine i sada zlatom. Pokazao je da spreman dočekuje Olimpijske igre u Parizu i da je tamo jedan od favorita", istakao je Trajković.

Pohvalio je prvi čovek srpskog rvanja i organizaciju Svetskog prvenstva. "Deset dana, 2.250 učesnika, plus gledaoci, mahom stranci i nijedan incident. Svi su prezadovoljni i sve je funkcionisalo. Od Arene, transporta do logistike. Na pravi način smo priakzali gostoprimstvo Beograda i Srbije i predstavili našu zemlju", naveo je predsednik RSS-a.

Slede još dva kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre, samim tim nove prilike da se poveća broj srpskih rvača u Parizu. "Naši glavni aduti su Kadžaja i Tibulov, koji je ovde nastupao u težoj kategoriji, pošto nije prošlo dovoljno vremena da bi dobio dozvolu za nastupanje u olimpijskoj kategoriji. Takođe, bivšis vtski prvak Viktor Nemeš. Prvi kvalifikacioni turnir je u Istanbulu krajem marta, a drugi u Azerbejdžanu sredinom maja.Sa evropskog turnira idu dva najbolja takmičara, a sa svetskog prva tri. Sezona će biti duga i nadam se da će od te trojice bar dvojica uzeti nove olimpijske kvote", pojasnio je Trajković.

Koliko medalja može da se očekuje u Parizu sledećeg leta? "Olimpijske igre su vrlo čudno takmičenje, uvek ima iznenađenja. Ukoliko odemo sa pet-šest sporista, biće to velii uspeh za nas", zaključio je Trajković.

Tagovi