ŠTA KAŽETE?

GDE ĆE SE ODRŽAVATI OLIMPIJSKE IGRE 2036? Za sada imamo ČETIRI kandidata, jedan je baš iznenađenje!

Autor Milutin Vujičić

Gde će se igrati Olimpijske igre 2036. godine? Još nije odlučeno, ali imamo kandidate.

Izvor: Shutterstock.com/A.RICARDO

Olimpijske igre 2024. godine održaće se u Parizu, potom 2028. u Los Anđelesu gde nameru da igra ima i Novak Đoković, a zatim 2032. u Brizbejnu (Australija). A gde će zatim? Mnogi misle da će Saudijska Arabija, uz brojna ulaganja u fudbalsku ligu i druge sportove pokušati da "napadne" organizaciju ovog takmičenja, ali za sada nisu podneli zvaničnu kandidaturu, što ne znači da neće do kraja propisanog roka.

Prema dostupnim informacijama, za organizaciju Olimpijskih igara zainteresovani su Meksiko (u četiri grada Gvadalahara, Meksiko Siti, Monterej i Tihuana), potom Nusantara (Indonezija), Istanbul (Turska) i poslednji grad u nizu, čak donekle i iznenađujuće - Varšava (Poljska).

Ovo je potvrdio predsednik Poljske Andrej Duda koji je u razgovoru za lokalne medije, koje prenosi "Politiko", objavio vesti koje su obradovale celu zemlju: "Posle konsultacija sa Olimpijskim komitetom Poljske, ministrom sporta i našom vladom, voleo bih da objavim da je naša ambicija i namera da dobijemo organizaciju Letnjih olimpijskih igara 2036. godine", objavio je Duda vest koja se "neće dopasti" Meksikancima, Indonežanima i Turcima.

"Mogu da obećam da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da Poljska bude domaćin", objavio je predsednik Olimpijskog komiteta Poljske Radoslav Piševic, dodavši da odmah kreću da "pripremaju teren".

Uz pomenute gradove, spominje se da bi nova buduća administrativna prestonica Egipta (koja još nema ime i gradi se) mogla da se kandiduje, kao i još Seul (Južna Koreja), Čengdu i Čongćing (Kina), Ahmedabad (Indija), Doha (Katar), Budimpešta (Mađarska), Firenca i Bolonja ili Torino (Italija), Berlin (Nemačka) i Tel Aviv (Izrael) zajedno, Kopenhagen (Danska) i Toronto i Montreal (Kanada).

BONUS VIDEO: