POGLEDAJTE!

OVO SU DO SADA SMELI SAMO MUŠKARCI! Amerikanka izvela potez koji je ceo svet ostavio bez daha! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Simon Bajls se vratila u velikom stilu i dvostrukim premetom Jurčenko je privukla veliku pažnju.

Izvor: YouTube/books by leynes/Screenshot

Najpoznatija američka gimnastičarka Simon Bajls, koja se povukla sa prethodnih Olimpijskih igara zbog velikog pritiska i očuvanja mentalnog zdravlja, vratila se u velikom stilu. Prvog dana Svetskog prvenstva u gimnastici izvela je "dvostruki premet Jurčenko", postavši prva žena koja je to uradila na nekom međunarodnom takmičenju!

Bajls je i ranije izvodila ovaj potez, ali ne na međunarodnim takmičenjima, posebno ne na tako velikom kao trenutno Svetsko prvenstvo koje se održava u Antverpenu i koje je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Parizu. "Dvostruki premet Jurčenko" odrazumeva da Bajls na dasku dolazi okrenuta leđima i odbija se rukama prema spravi, nakon čega počile dvostruki salto u "nakošenom položaju". Ovaj vrlo težak potez inače izvode samo muškarci.

Dobila je sjajne ocene i ukupno ima najbolji rezultat od svih gimnastičarki u kvalifikacijama, tako da je u sva četiri individualna finala koja su kasnije ove nedelje. Pogledajte neverovatan snimak Simon Bajls koji je sve ostavio bez daha:

Simon Bajls
Izvor: YouTube/books by leynes

BONUS VIDEO: