Bravo!

SRBIJA NE ODUSTAJE OD OLIMPIJSKIH IGARA! Još jedna pobeda - sad rastu šanse reprezentacije!

Autor Marina Periškić

Odbojkaši Srbije savladali su Egipat, ali čeka ih težak put do Olimpijskih igara u Parizu.

Izvor: Profimedia

Odbojkaši Srbije savladali su Egipat u grupi B kvalifikacija za Olimpijske igre rezultatom 3:1 (18:25, 25:19, 25:14, 25:16) i tako vezali drugu uzastopnu pobedu u borbi za Olimpijske igre sledeće godine. Na svom putu za Pariz, "orlovi" su se prvo susreti sa ekipom iz Turske od koje su poraženi, u narednoj rundi slavili su protiv Tunisa,a sad iprotiv još jedne afričke selekcije - Egipta.

Nije Srbija ušla sjajno u duel sa Egipćanima, ali se posle izgubljenog prvog seta podigla, pri rezultatu 21:19 dodala gas i osvojila četiri poena kako bi izjednačila na 1:1 u setovima. Bili su to i prelomni trenuci meča jer u trećem i četvrtom delu susreta Egipat nije imao nikakvih šansi da ugrozi Srbiju! Najefikasniji igrač u redovima Srbije bio je Marko Ivović sa 14 poena, jedan manje je imao Uroš Kovačević, a 11 je zabeležio Dražen Luburić.

Sledeći izazov za Srbiju biće Finska, pa će naša selekcija imati dan odmora pred sledeća ključna tri susreta. "Orlovi" prvo idu na Japan, a onda Sjedinjene Američke Države i Sloveniju. Samo dve najbolje ekipe prolaze na Olimpijske igre iz ove grupe, što znači da za reprezentativce ima nade, ali izabranici Igora Kolakovića praktično moraju da ostvare maksimalan učinak do kraja kvalifikacija.

BONUS VIDEO:

Poljska - Slovenija, odbojkaši
Izvor: YouTube/EuropeanVolleyball