Ostali sportovi

ISTORIJSKI DUEL NOVINARKI: Velika borba na 64 polja i uspeh naše Natalije!

Izvor Promo

Premijerni turnir u šahu za novinarke i medijske radnice u organizaciji „Informatike“, odigran je na Karaburmi, a prvo mesto podelile su čak tri učesnice!

Izvor: Promo

Prvi put u novijoj istoriji Srbije organizovan je šahovski turnir samo za novinarke i medijske radnice. Ideja je potekla sa Dorćola, iz najstarije IT kuće na Balkanu, „Informatike“ ad, sa plemenitim ciljem da se ova „igra kraljeva i bogova“ sistematski afirmiše među damama.

Izvor: Promo

 Taj početni korak odigrao se u prostorijama ŠK „Beograd“ na stadionu „romantičara“ gde su se okupile novinarke iz raznih televizijskih, radijskih i novinskih redakcija, ali i internet portala.

Predstavnice sedme sile odlično su se pokazale na 64 polja, samo im je male poteškoće, i to na početku, pravio šahovski sat i obaveza da se redovno „tapka po njemu“. Ipak, Zoran Peković, međunarodni sudija sa ogromnim iskustvom, držao je sve pod kontrolom do samoga kraja.

Izvor: Promo

 U prilog posebnosti ovog događaja ide i svojevrstan kuriozitet – tri novinarke, Diana Ivanović iz „Radio Beograda 2“, Natalija Knežević novinarka Ella kao predstavnica MONDO+ tima i Nina Spasojević iz „Sport kluba“ podelile su 1. mesto sa istim brojem bodova i međusobnim odnosom pobeda/poraza.

Na kraju je sreća (žreb) odlučila o podeli vrednih nagrada – laptopa, mobilnog telefona i pametnog sata – što su, priznaćete, sve važni alati za novinare.

 Nije bilo razočaranih ni među damama koje su, nakon zajedničkog ručka, kući otišle sa utešnim nagradama – sve su uglas istakle da im je druženje, dobar provod, ali i buđenje davno uspavanog takmičarskog duha osvežilo ovu nedelju i da će sa zadovoljstvom doći i naredne godine.

Tagovi