Ostali sportovi

NISMO NA NIVOU SVETSKIH EKIPA! Odbojkaši UTUČENI posle neuspeha, ali veruju u plasman na Olimpijske igre

Autor Nemanja Stanojčić

Odbojkaši Srbije veruju da će useti da obezbede mesto na Igrama u Parizu.

Izvor: Profimedia/IPA/SIPA

Odbojkaši Srbije nisu uspeli plasman na Olimpijske igre da izbore preko kvalifikacionog turnira. Poraz od Turske na startu takmičenja bio je loš znak, a onda su na kraju usledili porazi i od tri favorita - Japana, Amerike i Slovenije. Nedovoljno za odlazak u Pariz.

Srpski odbojkaši izneli su svoje utiske za zvanični sajt OSS i sami su svesni da nisu bili ni blizu pravog nivoa. "Kvalitet na kraju uvek ispliva, to određuje pobednika. Kako smo počeli tako smo i završili. Nismo još na nivou svetskih ekipa gde bismo parirali i borili se za neku od medalja. Ostaje nam da radimo, sve može da se popravi. Svako treba da krene od sebe i da nađe svoje nedostatke, da vidi na čemu može da radi. Čeka nas Liga nacija, Bože zdravlja posle toga i Olimpijske igre", rekao je Dražen Luburić.

Slično mišljenje ima i Marko Ivović. Srbija za plasman na Igre mora da bude među pet najboljih reprezentacija na Svetskoj rang listi u junu 2024. godine. "Šanse postoje, nada je tu, čekamo sledeće leto. Verujem da ćemo uspeti da se plasiramo i da ćemo igrati mnogo bolje. Ove dve godine bile su naporne, nismo imali deset slobodnih dana. Nadam se da ćemo uspeti da izdržimo i da se spremimo za sledeću godinu", zaključio je Ivović.

BONUS VIDEO: