Ostali sportovi

KONTINENTAL IIHF-a: Druga runda u Beogradu sa Crvenom zvezdom kao domaćinom

Autor Marina Periškić

Hokejaški klubovi iz četiri različite zemlje nadmetaće se u Ledenom Dvorani Pionir

Izvor: MN Press

Od 13. do 15. oktobra ove godine, Beograd će biti domaćin drugog kruga Kontinental Kupa pod okriljem Međunarodne hokejaške federacije (IIHF). Klub Crvena zvezda biće domaćin ovog prestižnog hokejaškog događaja u Ledenom Dvorani Pionir, pružajući priliku ljubiteljima sporta da uživaju u uzbudljivim mečevima i podrže svog favorita.

Kontinental Kup IIHF-a jeste važno klupsko takmičenje u hokeju na ledu u Evropi koje okuplja timove iz zemalja koje nisu učesnice najjačih hokejaških liga. Ovaj Kup se igra od 1997. godine i predstavlja odličnu platformu za promociju hokeja u zemljama u kojima ovaj sport nije dominantan. Turnir je struktuiran kroz nekoliko eliminacionih rundi, dok se najbolji timovi bore za pravo da osvoje trofej Kontinental Kupa.

Kontinental Kup odvija se u nekoliko rundi, a pobednici svake runde napreduju ka završnom turniru. Ekipa koja na kraju osvoji Kontinental Kup imaće priliku da se takmiči u Ligi šampiona u hokeju na ledu, što dodatno podiže uloge i učiniće svaki meč u ovom takmičenju značajnim.

U drugoj rundi Kontinental Kupa u Beogradu, pored domaćeg kluba Crvena zvezda, učestvovaće i klubovi iz različitih evropskih država. Ferencváros TC iz Mađarske, HK Kaunas iz Litvanije i HC Sokil Kyiv iz Ukrajine dolaze u srpsku prestonicu da pokažu svoje hokejaške veštine i bore se za plasman u narednu rundu takmičenja.

HK Crvena zvezda će kao domaćin turnira nastojati da pruži jak otpor protivnicima i iskoristi prednost domaćeg terena. Ferencváros TC, poznat po svojoj bogatoj tradiciji i uspesima u hokeju, sigurno će predstavljati ozbiljan izazov za sve učesnike. HK Kaunas, predstavnik hokejaške scene u Litvaniji, kao i HC Sokil Kyiv iz Ukrajine, takođe će dati sve od sebe da ostvare što bolje rezultate na turniru.

S obzirom da je ovo druga runda takmičenja, svi učesnici dolaze sa jasnim ciljem - da obezbede ucesce u narednu rundu kontinetla kupa, a time se za korak priblize krajnjem cilju i mestu u najelitnijem evropskom hokejaskom takmicenju ligi samiona.

Raspored utakmica Crvene zvezde:

  • Petak 13. Oktobar,19:30, Crvena zvezda- Sokil Kyev
  • Subota 14. Oktobar 19:30 Crvena zvezda- Ferencvaros
  • Nedelja 15. Oktobar 17:00 Crvena zvezda- Kaunas city

BONUS VIDEO: