Ostali sportovi

BIĆE MNOGO TEŽE! Srbija pregazila rivala na startu kvalifikacija za Euro, ali sad ide na vruće gostovanje!

Autor Marina Periškić

Rukometašice Srbije ubedjivo su (40:16) savladale Bugarsku, pa su se oglasile posle trijumfa.

Izvor: MN Press

Ženska rukometna reprezentacijasavladala je Bugarsku u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 40:16. Ubedljivom pobedom zakucale su se na prvo mesto u grupi na tabeli.

Selektor Uroš Bagar prokomentarisao je novu ekipu koju predvodi, ali i koliko je značajna ova pobeda za našu selekciju. "Kvalifikacije smo započeli pobedom nad Bugarskom koja nam mnogo znači, jer smo nastupili u potpuno novom sastavu u odnosu na april i kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo", rekao je selektor Bagar posle utakmice pa dodao šta nas očekuje u nastavku  turnira:

"Sada nas očekuje veoma težak meč u Turskoj. Dobro se poznajemo, jer smo u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa, kao i na Mediteranskim igrama igrali protiv Turske. One su iskusan sastav koji ima veoma kvalitetne igračice i u Ankari će imati veliku podršku navijača. Ono što mene raduje je energija koju smo mi pokazali protiv Bugarske u momentima kada smo imali visoku prednost. Imamo širinu u rotiranju igračica, mladost i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Daćemo sve od sebe da ostvarimo i drugu pobedu što bi za nas u ovom trenutku bilo od ogromne važnosti i tako bi u najpozitivnijoj atmosferi sačekali početak završnih priprema za Svetsko prvenstvo", zaključio je Uroš Bregar.

Najefikasnije devojke u našoj reprezentaciji bile su Sanja Radosavljević sa osam golova, Dunja Radević i Anđela Janjušević su dale po četiri, a Aleksandra Vukajlović, Bojana Milić, Aleksandra Stamenić, Emilija Lazić i Jovana Jovović po tri, a posle rutinske pobede oglasila se Aleksandra Vukajlović.

"Sigurno nas očekuje mnogo teža i ozbiljnija utakmica nego sto je Bugarska. Turska ekipa je ekipa koja ima jako kvalitetne igrače i sastavljena je od devojaka koje igraju njihovu domaću ligu koja nije ni malo naivna a takođe imaju i dobar deo devojaka koji ima iskustva igranja u ligi šampiona. Mi smo se sa ekipom Turske sastali pre godinu i po dana na Mediteranskim igrama i u njihovom punom, našem podmlađenom sastavu, uspeli da ih savladamo", rekla je Aleksandra, pa dodala da će sledeća utakmica sigurno biti veći izazov za Srpkinje.

"Sigurna sam da nas od te utakmice očekuje dosta jača i teža utakmica, pogotovo sto idemo na njihov teren gde su sigurno opasnije i gde će dobiti vetar u leđa od svojih igrača. To sto smo i u kvalifikacijama igrale sa njima nama iskusnijima će pomoći da pripremimo mlađe igračice jer dobro poznajemo protivnika. Idemo tamo da damo svojim maksimum, da unapredimo svoju igru korak po korak i najveća želja je doneti dva boda iz Turske i završiti ovaj prozor sa maksimalna 4 boda", zaključila je rukometašica Srbije.

Srbija naredni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igraju 15. oktobra u Ankari protiv Turske, dok će nam rival u trećem kolu biti Crna Gora sledeće godine. Za sada tabela izgleda ovako:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: