Ostali sportovi

"POTPUNO SAM SE SLOMIO KAD SAM VIDEO DA NOSI SAT!" Svetski šampion pobesneo zbog bizarnog detalja: To nije po pravilima!

Autor Nikola Lalović

Najbolji šahista na svetu Magnus Karlsen imao je zanimljivu zamerku na svog rivala u meču koji je izgubio...

Izvor: Profimedia

Videli smo šokantan poraz Magnusa Karlsena u Dohi kada ga je na turniru savladao nepoznati Kazahstanac Ališer Sulejmanov. Jedan od retkih poraza Magnus nije podneo najbolje i odmah nakon meča se oglasio na tviteru. Objasnio je da mu je smetao sat njegovog rivala!

"Potpuno sam slomljen u mom meču danas. Ne bih da optužim mog rivala ni za šta, on je odigrao sjajan meč i zaslužio je da pobedi, ali iskreno čim sam video da rival nosi sat na početku meča izgubio sam mogućnost koncentracije. Naravno ja preuzimam svu odgovornost za moju nesposobnost da se sa tim mislima nosim na pravi način, ali je takođe bilo jako frustrirajuće videti da organizatori ne uzimaju za ozbiljno pravila protiiv varanja", napisao je Magnus. 

On je u prošlosti otkrio veliki skandal koji se tiče varanja, a sada je reagovao tokom meča i pitao je da li je dozvoljeno da takmičari nose satove.

"Pitao sam sudiju tokom meča da li su satovi dozvoljeni i on mi je objasnio da su "pametni" satovi zabranjeni, ali da analogni nisu. Ovo deluje kao da je u suprotnosti sa FIDE pravilima", napisao je na tviteru Karlsen.