Čestitamo

SRBIN NA VISOKOJ POZICIJI U MOK-U: Veliko priznanje za Lalovića

Autor Marina Periškić

Nenad Lalović je prvi Srbin na ovako visokoj poziciji kao član MOK-a.

Izvor: MN Press

Predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović po drugi put izabran je za člana Međunarodnog Olimpijskog komiteta. Član MOK-a je od 2015. godine, kada je prvi put izabran na sednici u Mumbaiju i tada je dobio osmogodišnji mandat. Lalović je prvi predsednik Svetske rvačke organizacije koji je postao član MOK-a, a veoma je istakao u svom doprinosu da rvanje svih ovih godina ostane u porodici olimpijskih sportova kroz temeljan ribrending i modernizaciju rvanja kao sporta.

"Privilegija je biti deo Međunarodnog Olimpijskog komiteta. Počastvovan sam kontinuiranom podrškom članova MOK-a. Sa velikim zadovoljstvom nastaviću da radim i doprinosim daljim uspesima olimpijskog pokreta", poručio je Lalović, pa nastavio: "Velika je čast i što reprezentujem našu rvačku porodicu u MOK- u i olimlijskom pokretu. Rvanje je sport koji vas uči mnogim stvarima, i sve to meni lično daje dodatno samopouzdanje da sve te vrednosti na pravi način iskoristim u svom radu kako bih dao što je moguće veći doprinos u razvoju MOK-a u budućnosti", zaključio je u svom izlaganju Lalović.

Prvi put je izabran 2018. godine za člana izvršnog odbira Međunarodnog Olimpijskog komiteta, a ponovo na istoj funkciji je izabran 2022. godine što je ujedno i velika čast, jer je kao jedini Srbin u istoriji ovog sporta tako visoko pozicioniran u MOK-u.

BONUS VIDEO:

Tagovi