Ostali sportovi

ZAISTA NEMAM REČI OD TUGE... Cela zemlja potresena zbog Rebeke: SUZE I BOL olimpijske šampionke u bolnici

Autor Mladen Šolak

Svetski poznata plivačica vodi veliku borbu za potomstvo, a ove nedelje ponovo se javila sa tužnom informacijom.

Izvor: Andrew Matthews / PA Images / Profimedia

Poznata engleska plivačica Rebeka Adlington (34) saopštila je da je doživela spontani pobačaj drugu godinu uzastopno. "Zaista nemam reči u ovom trenutku, ali nažalost otišli smo na skener tokom 20. nedelje trudnoće i nisu pronašli otkucaje srca bebe", saopštila je bivša olimpijska šampionka iz Pekinga 2008.

Osvajačica zlata u disciplinama 400 i 800 metara slobodno i prva Britanka koja je bila olimpijski šampion u plivanju u čak 20 godina, podelila je sa javnošću tu tužnu vest, koja nažalost nije prva koju je doživela. Ona je i prošle godine imala spontani pobačaj u ranijoj fazi trudnoće, u 12. nedelji. "Imala sam anđela, Harpera i rodila se u petak. Držali smo je i proveli smo vreme zajedno. Zauvek ćemo je voleti i pamtiti", napisala je ona.

Rebeka ima dvoje dece - sina Albija (2) i ćerku Samer (8), iz prethodnog braka sa plivačem Harijem Nidsom. Pratioci su je obasuli porukama podrške. Ona je u septembru podelila sa javnošću da je trudna, nakon što je prošle godine rekla da je "kriva za pobačaj" koji je tada doživela. "Imala sam dvoje dece bez ikakvih problema i nikad mi nije palo na pamet da bi mogla da doživim pobačaj. Možda zvuči naivno, ali očekivala sam neke znakove. Zaista sam se osetila odgovornom za to što se dogodilo, iako to nije bila moja krivica. Pamtim da sam pričala sa doktorom i da mi je rekao da ništa nisam mogla da uradim". Nakon što se tada vratila kući iz bolnice, morala je opet da bude hitno hospitalizovana zbog lečenja sepse, infekcije bubrega i groznice.

Njen privatni život godinama cela Engleska prati sa posebnom pažnjom, pa je tako 2020. mnoge iznenadila kad je provodila karantin u kući sa sadašnjim i bivšim mužem, kao i njegovim dečkom.

BONUS VIDEO: