Kraj!

OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA (19) ZAVRŠILA KARIJERU?! Zbog "bolesti poljupca" više ne može da pobeđuje!

Autor Dušan Ninković

Tužan kraj karijere za rusku klizačicu Anu Ščebakovu, najbolju na svetu.

Izvor: Instagram/anna__shcherbakova_/printscreen

Jedna od najboljih ruskih sportistkinja Ana Ščebakova (19) prinuđena je da završi profesionalnu karijeru nakon samo nekoliko godina i ogromnih uspeha koje je postigla. Razlog za to je Fajferova žlezdana groznica, odnosno jedan od oblika mononukleoze - poznate i "bolest poljupca" jer se na taj način prenosi.

Aktuelna olimpijksa i svetka šampionka u umetničkom klizanju, sasvim sigurno najtalentovanija takmičarka na svetu u svojoj disciplini, više ne može da se bavi sportom koji voli. Iako se bolest koju ima lako i brzo leči, nakon nje ostaju posledice zbog kojih se Ana verovatno nikada više neće takmičiti protiv najboljih.

Treninzi koji treba da je održe u formi postali su joj previše naporni, pa i brojni ruski stručnjaci iz oblasti umetničkog klizanja tvrde da je njena karijera gotova. I sama Ščebakova polako se priprema za ono što je čeka u narednom periodu... Ovako ona izgleda:

"Razmišljam o trenerskoj karijeri. Ceo život sam posvetila treninzima i takmičenju. Naravno, zanima me da isprobam nešto novo", rekla je Ana, kojoj se predviđalo da će i u narednim godinama dominirati na takmičenjima gde god ruskim sportistima bude dozvoljeno da se pojave.

Ovako, Ana Ščerbakova odlazi u penziju sa samo 19 godina, ali i kao velika šampionka. Osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2022. godine u Pekingu, dok je godinu dana ranije u Stokholmu postala svetska šampionka. Na Evropskim prvenstvima je dva puta osvajala srebrne medalje - 2022. godine u Talinu i 2020. godine u Gracu.

BONUS VIDEO: