Burno!

"GAZA JE NAJVEĆI ZATVOR NA OTVORENOM!" Habib se oglasio o RATU: Molite se za braću i sestre!

Autor Dušan Ninković

Slavni Habib Nurmagomedov reagovao na izraelske kopnene napade ka Palestini.

Izvor: Instagram/khabib_nurmagomedov/printscreen

Rat Izraela i Palestine traje već danima, a dešavanja na Bliskom istoku pogodila su i sport širom sveta. Tako su pojedini izraelski klubovi kao jednu od opcija za domaćinstvo razmatrali Beograd - na kraju će se košarka igrati u "Pioniru", a i brojni sportisti su reagovali na dešavanja u pojasu Gaze. Među njima je i Habib Nurmagomedov, nekadašnji MMA borac iz Rusije.

Habib, koji je musliman i često ističe koliko mu znači vera, objavom na društvenim mrežama pokazao je šta misli o napadima na Gazu. "U ovom trenutku se bombarduje Gaza, najveći zatvor na otvorenom. Gaza, sve naše molitve su povezane sa tobom. Molite se za našu braću i sestre. Allah je brz u obračunu", napisao je Habib Nurmagomedov na svom Instagram profilu. Pogledajte tu objavu:

Habib je tokom prethodnih godina izgradio jednu od najvećih MMA karijera u istoriji. Kao mlad borac je zabeležio 16 pobeda iz isto toliko borbi, nakon čega se preselio u UFC i skrenuo na sebe pažnju čitavog sveta. Kao jedan od najboljih rvača u istoriji MMA Habib je redom pobeđivao protivnike u bogatoj karijeri - sve do spektakularnih okršaja protiv Konora Mekgregora, Dastina Poarjea i Džastina Gejdžija.

Nakon 29 profesionalnih pobeda u karijeri Habib Nurmagomedov se penzionisao u oktobru 2020. godine, kao neporaženi MMA šampion i jedan od najboljih koje je ovaj sport ikada imao. Na odluku o prekidu karije uticalo je obećanje majci, ali i smrt oca koji mu je bio trener.

BONUS VIDEO: