Talentovan

NAVIJAO JE SAMO ZA JEDAN KLUB! Nije bio samo glumac, već i VELIKI TALENAT u ovom sportu!

Autor Nikola Lalović

Metju Peri je bio veliki glumac, a sport je obožavao.

Izvor: Twitter/Screenshot

Svet tuguje posle smrti poznatog glumca Metjua Perija. Poznat najviše po ulozi Čendlera Binga iz serije "Prijatelji" on je bio veliki ljubitelj sporta. Obožavao je hokej na ledu i NHL, navijao je samo za jedan tim, a malo je poznato da je u mladosti bio fantastičan teniser.

Na meču Nešvila i Los Anđeles Kingsa je u njegovu čast na početku meča puštena špica iz serije "Prijatelji", a čeka se da se vidi kako će se od njega oprostiti Otava Senatorsi, tim za koji je navijao. Od 1992. kada je ovaj tim ušao u NHL Peri je bio redovan na nihovim utakmicama, a čak je u jednoj komediji u kojoj je igrao uspeo da "prošvercuje" njihov logo u jednoj od scena.

Nije voleo samo hokej već je pratio Nju Ingland Petriotse u NFL-u, a viđan je i na bejzbol utakmicama Los Anđeles Dodžersa. Često je dolazio na utakmice Los Anđeles Lejkersa tokom šampionskih godina dueta Šekil O'Nil - Kobi Brajant, ali je tenis bio njegova najveća ljubav. Kao junior bio je jedan od najboljih kanadskih tenisera!

"Imao sam neverovatnu motivaciju na teniskom terenu! Morao sam da uspem šta god da sam radio i ta strast se prenela na glumu", rekao je on za "Njujork Tajms" 2002. godine. Bio je čest i na teniskim mečevima, a jedan od poslednjih na kome je viđen je finale US Opena 2022. godine kada je gledao meč između Ige Švjontek i Ons Žaber