Nada se!

SRBIJA DOBILA NOVOG GOLGETERA IZ BIJELJINE - MARKU STIGAO POZIV SELEKTORA: Zablistao u Španiji, sad hoće na Euro!

Autor Nikola Lalović

Bijeljina je do sada davala fudbalske napadače za naš nacionalni tim. E sada je vreme da nam podari i jednog vrsnog rukometaša!

Izvor: Rukometni savez Srbije

Još jedan biser od preko Drine zaigrao je za Srbiju! Mladi 22-godišnji pivotmen Marko Jevtić izborio se za mesto u selekciji naše zemlje za prijateljske mečeve sa Slovenijom. U paklenoj konkurenciji na crti našeg nacionalnog tima kružni napadač španske Bidasoe dobio je šansu da "čuva leđa" Draganu Pešmalbeku i Mijailu Marseniću.

Nakon bisera iz Kozarske Dubice Miloša Kosa i ovaj Semberac je dobio priliku da obuče dres nacionalnog tima. Igrač koji je stasavao u Metaloplastici. Sada je momak iz Bijeljine istakao da se nada da će biti u sastavu i na Evropskom prvenstvu u januaru. 

Velika mi je čast što sam dobio priliku da budem deo ove ekipe po prvi put. Izuzetno su me prihvatili, treniralo smo vredno i sada nam ostaje da što bolje odigramo naredna dva susreta sa Slovenijom. Nadam se da ćemo se u januaru opet videti", istakao je Jevtić. 

On je tek od leta u Španiji i sada je igrama na višem nivou uspeo da ubedi Španca na čelu našeg nacionalnog tima Tonija Đeronu da mu pruži priliku. 

"Do skoro sam bio deo domaćeg prvenstva i u takvoj konkurenciji skrenuo pažnju na sebe i pre odlaska u Španiju i to samo zato što sam svemu pristupio iz perspektive da se posvećen rad isplati. Treba biti strpljiv, ali i očekivati i verovati u poziv ako znaš koliko se trudiš da do ovoga dođeš. To što ću imati priliku da debitujem je kruna rada, a podstrek veliki to što me je Toni kao jedan izvrstan trener izabrao. Svi znamo na koliko on detalja obraća pažnju, nije samo statistika važna, važno je da si pouzdan u odbrani pored toga što daješ golove ne bi li se našao u ovoj grupi sa Marsom, Draganom i Lukom", naglasio je on. 

Legendarni pivot španske reprezentacije Guruc Aginalde sada vodi Bidasou i kada je stigao njegov poziv iz Španije nije se mnogo razmišljao Jevtić. Takve prilike se ne odbijaju!

"Na trenutak sam se zamislio kada je stigao poziv da li je možda rano da idem u inostranstvo, ali kada je sa druge strane jedan od najboljih na tvojoj poziciji ikada, to je prilika koja se ne propušta. Super sam se uklopio, temperamentom smo slični, dok mi u pogledu fizičkih predispozicija ništa ne nedostaje da bih bio konkurentan", naglasio je on. 

Republika Srpska je za sada dala Miloša Kosa i Marka Jevtića našem nacionalnom timu, a uz dalja ulaganja u ovaj sport sigurno bismo imali neke nove prekodrinske "orlove" u sastavu!

"To što smo Miloš Kos i ja ovde je velika stvar za Republiku Srpsku. Teško je istaći se kroz klubove koji su tamo zbog toga što ulaganja gotovo da ni ne postoje, ali ovakvim primerima to bi moglo da se promeni. Posebno je važno da se mladi i talentovani igrači ne odriču rukometa zbog toga što nemaju kvalitetne uslove za napredovanje", završio je Jevtić. 

BONUS VIDEO: