Ostali sportovi

SRBIJA HVATA ZALET ZA EURO, OVA DVA MEČA ĆE NAM MNOGO REĆI: Moramo da vidimo šta da popravimo!

Autor Marina Periškić

Muška rukometna reprezentacija otišla je u Sloveniju gde će se sastati sa domaćinom u dva pripremna meča.

Izvor: MN Press

Muška seniorska reprezentacija Srbije započinje prvu nedelju priprema za nadolazeće Evropsko prvenstvo . U narednim danima, ekipu će očekivati dva prijateljska susreta protiv Slovenije. Pod vodstvom selektora Tonija Đerone, ovi mečevi će poslužiti kao odlična prilika za procenu trenutnog stanja ekipe. Takođe, ovi susreti pružaju priliku "novim klincima" i povratnicima da se izbore za mesto u timu koji će putovati u Nemačku.

Iskusni desni bek, Miloš Orbović, koji je nedavno proslavio svoj 30. rođendan tokom EHF nedelje nacionalnih timova u novembru, sa velikim uzbuđenjem očekuje ova dva uzbudljiva susreta. ”Biće nam ovo odličan test za predstojeće prvenstvo. Slovenija je odlična reprezentacija sa mnogo dobrih igrača. To će nam poslužiti da vidimo šta treba da popravimo, na čemu treba da radimo. Imali smo nekoliko dana dobrih treninga, osećam da smo spremni za izazove koji su pred nama i da napredujemo kao ekipa svakim okupljanjem sve više.

Srednji bek Dinama iz Bukurešta, Lazar Kukić, izneo je svoja očekivanja. ”Izuzetno dobre pripremne utakmice nas očekuje posle kvalitetnog trenažnog procesa kroz koji smo prošli u Staroj Pazovi. Kao i u svim utakmicama idemo da pobedimo i završimo ovo okupljanje sa dve pobede. Time bismo se zadovoljni vratili u svoje klubove, ali sada je fokus na proverama koje slede kao i da ostanemo svi zdravi. Biće teško, Slovenija je veoma jak protivnik sa dosta iskusnih igrača, ali mi verujemo i u naš kvalitet i u to kako smo se pripremili”, izjavio je Kukić.

Prva od dva prijateljska susreta sa slovenačkom ekipom očekuje nas sutra s početkom u 18 časova. Dan kasnije, drugi susret će se odigrati u 14 časova i moći ćete ga pratiti uživo na drugom programu RTS-a.

BONUS VIDEO:

Muška seniorska reprezentacija Srbije uprkos izazovima koje trenutno doživljava, započinje prvu nedelju priprema za nadolazeći EHF Euro u Sloveniji. U narednim danima, ekipu će očekivati dva prijateljska susreta protiv popularnih "Zmajeva".

Pod vođstvom selektora Uroša Zormana, ovi mečevi će poslužiti kao odlična prilika za procenu trenutnog stanja ekipe, iako nisu u potpunosti kompletirani zbog opravdanih razloga. Takođe, ovi susreti pružaju priliku "novim klincima" i povratnicima da se izbore za mesto u timu koji će putovati u Nemačku.

Jedan od veterana, desni bek Miloš Orbović, koji je nedavno napunio 30 godina tokom EHF nedelje nacionalnih timova u novembru, s nestrpljenjem iščekuje ove dve uzbudljive utakmice.