Ostali sportovi

BAKOČEVIĆ STAVIO TELO NA MUKE - SAMO DA PREBIJE HRVATA: Ovo niko ne sme da proba, ni slučajno! (VIDEO)

Autor Marina Periškić

Popularni borac imao je izazov da pred merenje skine 5kg, a evo kako je uspeo.

Izvor: Youtube/Psycho TV by Vaso Bakočević/Screenshot

Crnogorski MMA borac Vaso Bakočević priprema se za senzacionalni susret protiv Franciska Barija "Kroate", koji je zakazan za subotu u okviru FNC-a, koji će se održati u beogradskoj dvorani Pionir s početkom u 20 časova. Ovaj meč takođe obećava da će biti glavna atrakcija večeri.

Jedan od izazova s kojim se Vaso Bakočević suočio pred ovaj duel bio je skidanje5 kilograma kako bi se uskladio s propisanim ograničenjima za svoju kategoriju. Ovaj proces nije za amatere, kako je istakao Bakočević.

"Jako sam dobro raspoložen, što je čudo jer treba još 5 kilograma da skinem, ali jako sam dobro hidriran, nisam gladan. Imam više od 5 kilograma, ali nadam se da će mi ostati 3,5 da skine sauna i trening. Ovo ne sme niko da pokušava od kuće, ovo nije mršavljenje, nego samo skidanje kila pred merenje koje će se sutra da se vrate. Tako da ne pokušavajte nikako ovo sami", izjavio je Bakočević pre nego što je krenuo s procesom skidanja težine.

Bakočević je 24 sata pre meča stao na vagu s težinom od 79,3 kilograma, što je bilo 4,3 kg iznad dozvoljene težine za njegovu kategoriju. Prvi korak u procesu mršavljenja bila je priprema tela. 

Nakon toga, usledio je intenzivan trening u teretani, uključujući kardio vežbe na steperu i traci za trčanje. Bakočević je trenirao 45 minuta sa kapom na glavi, obučen u trenerku i omotan kesama kako bi stimulisao aktivno znojenje. Nakon prvog treninga, njegova težina spala je na 77,8 kg.

Sledeći korak u procesu mršavljenja bio je korišćenje saune uz pomoć svog kondicionog trenera. Bakočević se mazao kremom koja podstiče znojenje i proveo je 15 minuta u sauni, zatim 25 minuta obučen van nje. Nakon ovog koraka, njegova težina spala je na 76,5 kg. Na dan merenja, Bakočević je ponovno koristio saunu kako bi skinuo preostalih 700 grama. Nakon još jednog treninga, uspeo je da dostigne željenu težinu i da prođe proces merenja bez problema.

"Nakon druge runde i saune osećam se odlično, pao sam 1,5kg i ostalo mi je još 1,4kg da skinem. Ovde sada stajem, kaliraću 700-800g preko noći, a ostatak ću da skinem sutra ujutro ukoliko budem preko željenog cilja. Idem sada kući, svakako to je to - 5kg za manje od 24 sata, uspeo sam", izjavio je Bakočević na kraju procesa mršavljenja, a kako su tekle pripreme Crnogorca možete da pogledate ovde:

Vaso Bakočević skida 5kg za 24 sata
Izvor: Youtube / Psycho TV by Vaso Bakočević

Osim ovog spektakularnog meča između Vase Bakočevića i Franciska Barija, na programu će biti i duel između Save Lazovića i Nikole Joksovića, koji će se boriti za titulu.  S obzirom na da će se ovaj meč naći u glavnom programu, publika koja se 4. novembra okupi u hali "Aleksandar Nikolić" može da očekuje spektakl i uzbuđenje kakvi do sada nisu viđeni.

BONUS VIDEO: