Vraća se!

LEGENDARNI DŽAKIĆ SE VRAĆA U MMA! Pred punim Pionirom izabrao rivala, ali... Postoji i druga opcija!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najpopularnijih srpskih MMA boraca dušan Džakić vratiće se u oktagon, a još se čeka ime njegovog rivala.

Izvor: Instagram/dzakic_____dusan/printscreen

Spektakularan MMA događaj FNC 13 u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" doneo je nekoliko borbi o kojima ovih dana priča ceo region. Vaso Bakočević i Francisko "Kroata" Bario odradili su drugu borbu, a nakon što je "Psihopata" izašao iz oktagona u njega je kročio Dušan Džakić (36)! Svojevremeno jedan od najboljih boraca u regionu već četiri i po godine nije radio borbu, ali je spreman da se vrati i bori protiv Argentinca!

Po rečima Džakića, on je spreman da bude naredni protivnik "Kroate", ukoliko FNC ne odluči da mu kao rivala ponudi Bakočevića - što bi bio treći meč, ili Sava Lazića, koji je u borbi za pojas izgubio od Nikole Joksovića. Odluka o narednom protivniku Franciska Barija tek će biti doneta, ali je sada jasno da se i Džakić stavio na raspolaganje FNC. Kako je u prethodnom periodu isticao da postoji nekoliko kandidata protiv kojih bi mogao da se vrati, neće biti iznenađenje ukoliko u narednim mesecima odradi borbu koja nije protiv Argentinca.

Sam Dušan Džakić nedavno je nagovestio da bi rival mogao da mu bude legendarni Hrvat Ivica Trušček (40), MMA borac koji je u Beogradu odradio 81. profesionalnu borbu u karijeri. Bio bi to spektakl koji bi zainteresovao čitav region jer su Trušček i Džakić pioniri MMA sporta na ovim prostorima, a do sada nisu imali priliku da rade - i Ivica ne beži od te borbe! 

"To je nekako bila moja ideja. Ja bih hteo, bilo bi šteta da smo tu negde istih godina, da smo u isto vreme krenuli, iste smo kilaže i da ne saznamo ko je bolji. Imamo nekakve zajedničke protivnike, on je neke pobeđivao, pa bi trebalo i mene. Ali, to nikad ne znaš. Kako god bilo, kad uđeš unutra onda je 50:50. Kakve god su pripreme, ko god se bori, šanse su 50:50. mene zanima kako bi bilo, zanima me ko je bolji. On se duže vreme nije borio, nije dobro biti van toga. Sada se povredio. Ako se ikad bude hteo boriti, dok sam ja ovde, hteo bih da se to ostvari. ", rekao je nedavno Ivica Trušček u "Podkastu Inkubator", kada je gostovao zajedno sa Franciskom "Kroatom" Barijom.

Podsećamo, Dušan Džakić je profesionalnu karijeru počeo davne 2005. godine porazom od hrvatskog borca Emanuela Cibarića. U profesionalnoj karijeri odradio je 34 profesionalne borbe uz učinak od 23 pobede i 11 poraza, a aktivan je bio sve do kraja 2017. godine. Nakon toga je odradio samo jedan meč pošto je na Megdanu u martu 2019. godine savladao Maksa Grafa i zatim tiho otišao sa scene. Povratak bi mogao da se dogodi punih pet godina kasnije!

BONUS VIDEO: