Ostali sportovi

PRVI UDARAC I NOKAUT! Britanac šokirao Rusa i uzeo POJAS, a Miočić i dalje čeka!

Autor Nemanja Stanojčić

Spektakularno UFC veče u "Medison Skver Gardenu".

Izvor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Novi spektakl u oktagonu, UFC 295 veče u čuvenom "Medison Skver Gardenu" u Njujorku privuklo je veliku pažnju. Viđeno je pet borbi i pet nokauta i dva nova šampiona. U glavnoj borbi Aleks Pereira je tehničkim nokautom u drugoj rundi pobedio Jiržija Prohasku i osvojio pojas šampiona poluteške kategorije (do 93 kilograma).

Novi, privremeni šampion, stigao je i u teškoj kategoriji. Britanac Tom Aspinol je nokautom u prvoj rundi savladao Rusa Sergeja Pavloviča. Sve je rešeno za samo nekoliko sekundi. Oborio ga je na zemlju, skočio na njega, a sudija je brzo reagovao, razdvojio ih i bilo je jasno ko je pobednik u tom okršaju. Odmah je Aspinol podigao ruke i počeo da slavi.

Prvobitno je u oktagonu trebalo da budu Džon Džouns i Stipe Miočić, ali je Amerikanac zbog povrede morao da odustane i nije mogao da brani pojas, tako da je duel Toma i Sergeja dobio šampionski značaj. Aspinol je tako na skoru od 14 pobeda i tri poraza od kada je došao u UFC. Sada se čeka Džouns i prava borba za pojas sa Miočićem, dok Aspinol čeka svoju šansu. Pogledajte kako je to izgledalo:

Tagovi