Doktor!

SRPSKA ZVER NA GOLU - DEJAN JE NAJBOLJI NA SVETU: Ništa mu nisu mogli u finalu, ali je za dlaku ostao bez titule!

Autor Nikola Lalović

Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić su bili fantastični u finalu IHF Super Globa, ali nedovoljno je to bilo za nezvaničnu titulu šampiona sveta.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Na nezvaničnom Svetskom prvenstvu klubova u rukometu Fuhse iz Berlina nije uspeo da uzme titulu pošto je aktuelni šampion Evrope Magdeburg uspeo da osvoji treći pehar zaredom! Savladao je tim iz Istočne Nemačke Berlince 34:32, ali je Dejan Milosavljev na kraju nagrađen. 

Imao je ne verovatnih 18 odbrana srpski čuvar mreže i proglašen je za najboljeg golmana turnira. U idelnom timu su i njegov saigrač Hans Lidberg na desnom krilu, levi bek Lase Andersen, desni i srednji bekovi Magdeburga Omar Ingi Magnusom i Janus Smarasom, levo krilo Kjelcea Dilan Nai kao i pivot Luis Frade iz Barse.

U finalu su Magdeburg do pobede vodili Lagergren i Smarason sa sedam pogodaka, a fantastičan je bio i drugi Srbin iz redova Fuhsea Mijajlo Marsenić. Kružni napadač našeg nacionalnog tima uspeo je da postigne sedam golova i bio je drugi na listi strelaca svog tima iza fantastičnog Matijasa Gidsela, inače MVP-a turnira. 

Prošle sezone su Marsenić i Milosavljev vodili Fuhse do titule u Ligi Evrope, ali je njihov tim posustao u finišu Bundeslige i još jednom ostao bez titule i učešća u Ligi šampiona, 

BONUS VIDEO: